Haberler

Merkez Bankası Başkanı Başçı, Vali Düzgün'ü ziyaret etti -

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Gayri Safi Milli Hasıla verileri açıklandıktan kısa bir süre sonra konjonktür değerlendirmesi şeklinde özellikle de reel sektörü değerlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

Başçı, Kayseri Sanayi Odası ve Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen Para Politikaları Konferansı'na katılmak için geldiği Kayseri'de, Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Kayseri'nin, gerek büyüme gerekse ihracat anlamında ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını ifade eden Başçı, kentte bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Para politikaları konulu konferansın üç ayda bir yapıldığını belirten Başçı, şunları kaydetti:

"Gayri Safi Milli Hasıla verileri açıklandıktan kısa bir süre sonra konjonktür değerlendirmesi şeklinde özellikle de reel sektörü değerlendirmeyi arzu ediyoruz. Sadece para politikası veya onun hedeflediği fiyat istikrarı veya bankacılık sektörüyle ilgili fiyat ve istikrar değil, diğer taraftan büyüme, istihdam, ihracat tarafındaki gelişmeler nasıl, onları biz nasıl görüyoruz, bizim görev alanımızla alakalı ifade ettiği nedir ve bizim gelecekte tedbirler almamız gerekirse ne yapabiliriz, bunu paylaşıyoruz. Çok faydalı oluyor."

Reel sektörün nabzını tutabilmek için yeni çalışma başlattıklarına dikkati çeken Başçı, "Ankara genel merkezden gelen arkadaşlarımız, bulundukları bölgede düzenli olarak iş adamlarıyla görüşmeler yapıp, sohbet ediyor. Nabız tutma şeklinde bir faaliyetimiz var. Bu çalışmadan şimdiye kadar çok faydalandık. Bundan sonra da devam etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün de Türkiye'nin para politikaları ve ekonomisinin belirlenmesinde Merkez Bankası politikalarının önem taşıdığını vurguladı.

Türkiye'nin son yıllarda dünya ekonomisinde önemli konuma geldiğini ve dünyada söz sahibi olma özelliğini artırdığını belirten Düzgün, "Bu konuda Merkez Bankası'nın çok önemli fonksiyonu var. Başarılı çalışmalarından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Tabi onun çalışmaları sadece kendisini değil, milletimizi, 7'den 70'e herkesi ilgilendiriyor, ekonomiyi ilgilendiren çalışmalar. İnşallah bundan sonra da çalışmaları aynı güzellikte devam eder" dedi.

Düzgün, Erdem Başçı'ya, Kayseri Saat Kulesinin maketini hediye etti. Başçı da Düzgün'e, Türk Lirası'nın ambleminin yer aldığı porselen tabak, Türk Lirası ve Merkez Bankası resmi basılı madalya verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Sanayi Odası Vali Orhan Düzgün Merkez Bankası Erdem Başçı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title