Haberler

Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı"'

Lokman Hekim Hastaneleri, "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" kapsamında meme kanserine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 'Pembe Kurdele' etkinliği gerçekleştirdi.

Lokman Hekim Hastaneleri'nde görev yapan kadın-erkek tüm çalışanları ve hastaların yakasına pembe kurdele takıldı. Lokman Hekim Hastaneleri, Ekim ayını "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" ilan eden Dünya Sağlık Örgütü ve projeyi yürüten Sağlık Bakanlığı'na destek vermek amacıyla sağlık çalışanlarından oluşan özel bir 'Meme Kanseri Bilgilendirme Ekibi' oluşturdu.Ekip, başta mesai arkadaşları olmak üzere hastanelere gelen hasta ve hasta yakınlarının yakasına meme kanseri farkındalığını simgeleyen pembe kurdeleler taktı.Etkinlik, Lokman Hekim Sağlık Gurubu bünyesindeki Sincan, Etlik, Van, Hayat Hastaneleri ile Erbil Tanı Merkezi'nde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.Sağlık Bakanlığı'nın da destek verdiği "Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı" etkinlikleri Lokman Hekim Hastaneleri'nde Ekim ayı boyunca devam edecek.

RAKAMLARLA TÜRKİYE VE DÜNYADA MEME KANSERİ

Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından yayımlanan Globocan 2012 verilerine göre Türkiye'de ve dünyada kadınlar arasında en sık görülen kanser türü meme kanseridir. 2012'de meme kanserinden ölümler 2008 yılına göre %14 artmıştır; bu ölümler tüm ölümlerin 8'de 1'ini oluşturmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanlığı verilerine göre Türkiye'de meme kanserinin yaşa göre standardize hızı yüz binde 40,6'dır. Yaş dağılımı incelendiğinde vakaların %42,5'inin 15-49 yaşları arasında olduğu görülmektedir. Türkiye'de meme kanserinin yaşa göre standardize ölüm hızı ise yüz binde 9,7 olarak belirlenmiştir. Ortalama riske sahip bir kadın için yaşam boyunca meme kanserine yakalanma riski %7,8 ve ölüm riski de %2,3'dür. Risk faktörleri arasında artan yaş, ailede meme kanseri öyküsü, erken ilk adet yaşı, geç menopoz, doğum yapmamış olma, çocuk emzirmeme, obezite, alkol tüketimi bulunmaktadır.Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz gibi sağlıklı yaşam davranışları riski azaltmada etkili olabilir. Ancak hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramaları bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntemlerdir. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title