Haberler

Mehmetçik Her An Afrika'ya Gidebilir

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu'nda dün bir hükümet tezkeresi oylandı ve kabul edildi. Tezkere ile Mehmetçiğin Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'ye gitmesinin önü açıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda dün oylanan, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali'de Avrupa Birliği tarafından gerçekleştirilen harekatlara Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da katılmasını içeren tezkere, 1 yıllık bir süreyi kapsıyor

CHP DE DESTEK VERDİ

CHP grubu, Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti tezkerelerine destek verdi. CHP grubu adına konuşan Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, ancak bu desteği verirken, hükümete bir uyarıda bulunmak istediklerini söyleyerek, şöyle dedi;
"Dünyadaki olaylara din ve mezhep açısından yaklaşma adetinizi bırakın. Bu yaklaşımlar toplumları bölüyor, dinler ve mezhepler arası gerginlikleri artırıyor, çatışmaları körüklüyor. İnsanlara eşit davranın. Sadece Müslümanların değil, bütün insanların hamisi olun."

ORTA AFRİKA'DA İÇ SAVAŞ BİTMİYOR

5 milyon nüfuslu dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Orta Afrika Cumhuriyeti bağımsızlığı 1960'da kazandığından bu yana sürekli olarak darbeler uğraşıyor. Müslüman ve Hristiyan gruplar, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde sürekli karşı darbelerle birbirlerini yönetimden indirmeye çalışıyorlar. Ülkede Hristiyan ve Müslüman silahlı gruplar arasında çatışmalar, iç savaşa dönüşmüş durumda. Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki çatışmaları sona erdirmek amacıyla BM şemsiyesi altında, Fransa ve Afrika Birliği ülkeye asker göndermişti.
Orta Afrika Cumhuriyeti gibi Fransız kolonisi olan ve 1960 yılında bağımsızlığına kavuşan Mali'de etnik ve dinsel çatışmalar bağımsızlıktan bu yana devam ediyor. Ülke, iç savaş nedeniyle parçalanma tehlikesiyle karşı karşıya.

MHP'DEN ELEŞTİRİ: VATAN EVLATLARI KÜRESEL ÇIKARLARA MI HİZMET EDECEK?

Orta Afrika Cumhuriyeti ve Mali tezkeresinde, TBMM'den MHP'nin de desteğiyle geçen Suriye ve Irak tezkeresini gündeme getiren MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem ise, "Vatan evlatları küresel çıkarlara mı hizmet edecek?" dedi.

Yurt dışına asker gönderme uygulamalarının sorgulanması gerektiğini savunan Erdem, "Kimlerin peşine takılarak gittiğimiz ülkelerde hangi insani değerleri kurtardık? Afganistan'a, Somali'ye, Afrika'ya asker gönderdik de hangi yarayı iyileştirdik? Kimin peşine takılarak asker gönderdiğimiz ve kime hizmet ettiğimizi iyi bilmeliyiz" ifadesini kullandı.

"MİLLETİN İRADESİNİ PEŞMERGEYE PEŞKEŞ ÇEKTİNİZ"

Suriye Tezkeresi'ne atıfta bulunan Erdem, milletin iradesinin Peşmergeye peşkeş çekildiğini savundu. Erdem, "Devlet statüsü kazanmamış, BM'ye üye olmamış, Türkiye'den başka bir ülke tarafından adam yerine konmamış olan Kuzey Irak askerlerini Kobani'ye gönderdi mi, göndermedi? Eğer bu milletin iradesi bizim namus ve şerefimizse, askerler namus ve şerefimizse, herkese millet adına aldığı kararları tartmalı." dedi.

HDP KARŞI ÇIKTI: KENDİ ÇOCUKLARINIZI GÖNDERİN

Tezkereye karşı çıkan HDP adına konuşan Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan "Size önerim oraya TSK gidecekse önce çocuklarınızı gönderin, bedelinin peşinde kimse koşmasın. Hollanda Kralı, İngiltere Kralı, Genelkurmay Başkanı, Afganistan'a, Pakistan'a oğlunu asker olarak gönderiyordu. Burada generallerin, siyasilerin, zenginlerin çocukları bankamatik tezkere alıp hamaset nutukları atıyor. Yazık" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Avrupa Birliği Orta Afrika Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (109)

gg:

artık osmanlı gibi dünyanın öbür ucuna asker gönderiyoruz gurur duyun

21
39
yanıtYanıtla
Sanane lanMobil-IOS:

HDP en dogrusunu soylemis!

25
27
yanıtYanıtla
Türk oğlu Türk:

erkeksen israile askerini gönder, ben gelmeye hazırım

44
6
yanıtYanıtla
BURSAKAPLANI:

YAŞA SEN HDP EN DOĞRUSUNU SEN SÖYLEMİŞSİN BUNDAN SONRA OYUM SANA

29
20
yanıtYanıtla
kıllı:

Doğru söyleyin, Lütfen en doğruyu HDP söylememiş mi?

37
9
yanıtYanıtla
kizil bereli:

bence bordo berelileri oraya göndermeleri lazim , bakalim kac bordolu , evin yolunu bulacak ,

10
30
yanıtYanıtla
HÜSEYİN YEŞİLBAŞ:

TÜRKİYE''DE HER ŞEY ÇOK UCUZ AMA EN UCUZU GALİBA İNSAN HAYATI.

37
3
yanıtYanıtla
biz elalemin maşası mıyız?:

Yahu bize ne kardeşim. Biz bu Mehmetçikleri yolda mı bulduk Allah aşkına. Oralar Fransa''nın sömürgesiydi, Fransa baksın çaresine.

32
6
yanıtYanıtla
Fethi AltıoklarMobil-IOS:

Kendi iç güvenliğinizi hallettiniz sıra Afrika'ya mı geldi?Hey allahım yarabbimm!!!!

25
13
yanıtYanıtla
GonyalimobilWeb@haberler.com:

Yoooow mogiler nere gidiyorsunuz önçe pkkyi bi bitirin

22
14
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title