Haberler

Mehmet Şimşek: Yeni Vergiler Gelebilir

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, lüks tüketime yönelik ilave vergilerin gündeme gelebileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Mehmet Şimşek, "Biz vergiyi tabana yayarak, birtakım istisnaları ve imtiyazları kaldırarak vergilendirilmemiş bazı alanları mesela şehir rantları gibi vergilendirerek bu reformun uygulanmasıyla birlikte kamu gelirlerini artıracağız" dedi.

"LÜKS TÜKETİME ÖZEL VERGİ"

Lüks tüketime yönelik belki ilave vergiler gündeme geleceğini belirten Bakan Şimşek şunları söyledi: "Son yıllarda motor hacmi büyük olan, örneğin taşıtlara biz getirdik. Şimdi bunun benzeri diğer alanlarda da birtakım çalışmalar yapılacak yakın dönemde. Biliyorsunuz, değerli taşlar üzerinde daha önce ÖTV vardı ve çok sınırlı bir gelir elde ediliyordu. Ama şimdi KDV'yi getirdik. Dolayısıyla bu türden düzenlemeler diye bakmak lazım, o çerçevede görmek gerekiyor."

"IMF'YE BORÇ VERMEDİK"

MF ile ilgili sorulara Bakan Şimşek, "Geçen sene mayıs itibarıyla bizim IMF'e herhangi bir borcumuz kalmamıştır. Bildiğim kadarıyla, 2003 başı itibarıyla IMF'ye borç stokumuz yaklaşık 23,5 milyar dolar civarıydı, onu da ödedik. IMF'ye henüz biz borç vermedik. G-20 toplantılarından ben de vardım. IMF'nin bu yönde genel anlamda bir talebi oldu, biz de kendilerine olumlu yaklaşacağımızı bunun için 5 milyar dolarlık ayıracağımızı da söyledik, ama henüz bizden o borcu almadılar ama verebiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Şimşek Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (59)

Arzu Pınar:

Bu vergilerden sarayı ve özel lüks uçağı olanlar da etkilenecek mi

19
2
yanıtYanıtla
Yusuf D.:

CB seçilseydi Ekmeleddin''den mi isteyecektin vergiyi? Hadi uza.

yanıt1
yanıt5
Mustafa ARSLAN BBP:

Fakir, fukaraya vergiden başka hangi müjdeyi veriyorsunuz, Yıllardır seçim meydanlarında , TV ekranlarında övünerek biz İMF borç verdik dediniz, ekonomimiz iyi diyorsunuz, milleti aldattınız, , , PEYGAMBER EFENDİMİZİN EMRİ BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR,

19
2
yanıtYanıtla
ramazan:

ya madem bukadar durumumuz iyiyse neden ek vergiler geliyor, neden emekli , işçi aylıklarında iyileşme yok, siz bizimle dalgamı geçiyorsunuz aptalmı sanıyorsunuz şimşek bey burakın bu yalanları size hiç yakışmıyor sizde ötekilere alet olmayın , en az yalan söylenlerdensiniz sanırım.

18
2
yanıtYanıtla
Bahceli Mobil-IOS:

Bizden al vergileri. Onlara ver pkk yı dagdan indir para ver meclise girsinler siyaset yapsın teröristler işte demokrasi bu demi.

15
2
yanıtYanıtla
QwertyMobil-IOS:

DOYMADINIZ VATANDAŞI SOYMAYA.

16
1
yanıtYanıtla
mizan:

17-25 aralıkta ayakkabı kutularından çıkan, evlerinde para sayma makinalarıyla yakalanan milyon dolarlar için bunları polis koydu, bizim değil '' dedikleri paraları mahkeme yasal faiziyle bakan çocuklarına ve Halk bankası genel müdürüne iade kararı aldı. Bu faizler senden-benden çıkacak ey vatandaş. Emekliye, asgari ücretliye 30-35 Tl. zam ver. Öte yanda diyanet işleri başkanına trilyonluk araba al. Kattrilyonluk saray yap. Milletide vergilerle, faizlerle inim inim ağlatın. Bu mu müslümanlık, bu mu dindarlık, bu mu muhafazakarlık, bu mu yeri gelince dilinize doladığını Hz. Ömer adaleti bu mu. . .

13
2
yanıtYanıtla
alpermobilWeb@haberler.com:

Böyle hükümeti ebemde yönetir bir vergi çıkar halktan al para ohhhhh ha bide bizler koyun oldukça daha çok güderler bizi

14
0
yanıtYanıtla
AntepMobil-IOS:

12 yılda toplam 50 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Bu parayla yollar yapıldı, köprüler, havaalanları, inşaatlar, saraylar, recidancelar ...Ve bunlardan süper gelir elde ettiler. Peki üretim ? Sanayileşme ? Petrol? Doğalgaz? Dış cephe olarak belki çok iyi bir ülkeyiz. Dışardan bakanlar imrenebilir. Ama bu yol köprü saray gökdelenler yapımı da bittiğinde o zaman ne yapıcaz ? Satacak yer de kalmayacak. Allahım sen vatanımızı milletimizi koru.

14
0
yanıtYanıtla
nevizadeMobil-ANDROID:

lüx hayati sen yasa vergisini biz odeyelim! yatacak yeriniz yok yeminle!

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title