Haberler

    Mehmet Demirkol: "Bir İhtimal Daha Var!"

    Galatasaray’ın Dortmund karşısında ilk maçta oynadığı oyunun etkisizliğinin sebebi lig farklılığı. Basit bir anlatımla pas yüzdesi ve koşu mesafeleri, sprint sayı ve başarısıyla oluşan oyun temposu ve etkinliği farkı. Bundesliga yeniden çıkışa geçen Batı Avrupa futbolunun bayrak ligi. Tempo açısından İngiltere ayarına çıkmış durumdalar. İspanya’yı da (Barça-Real kutbu dışında) geçtiklerini söylemek yanlış olmaz. Dortmund ise her ne kadar an itibarıyla lig 17.’si olsa da milli gelişimin temel taşlarından. Böyle bir dengede Türkiye Ligi’nde dahi işlemeyen bir diziliş, sistem ve stratejiyle başarılı olmak olası değil.

    Temel konu bu..


    k maçtan önce de söyledim. Bu oyunu dengede tutmanın yolu, kalabalık orta sahadan geçer. 4-1-4-1 ya da 4-4-1-1’den birini tercih etmek zorunluluğu sabittir. Bunun için Sneijder’i orta saha kadrosundan çıkarıp forvete yaklaştırmak gerekir. Buradaki temel konu bu. 4-4-2 oynasanız dahi Sneijder orta 4’lüde olduğu sürece sorun yaşanır. Zira post - Drogba döneminde topu ileride tutacak oyuncu eksikliği 4-3-3’ü olduğu kadar 4-4-2’yi de etkiliyor.

    Bu işin ortası yok


    Galatasaray’ın hem kanat savunmalarının akın sonlandırmadaki geriliği hem de hücum hattında top tutma sıkıntılarını minimuma indirmek, kalabalık ve dinamik bir 4’lü orta sahayla sağlanabilir. Örnekse Olcan - Melo - Selçuk - Hamit gibi. Kadro vermek bizim işimiz olmasa da Chedjou’nun sağ bekte eldeki en iyi oyuncu olduğunu söylemek de hata olmaz. Semih - Hakan ve Telles’le bu ekibi tamamlamak mümkün. Dortmund’un dar alanları aşmada yaşadığı sıkıntıyı 8’li bloğu 1 ve 2 bölge geçişine dizip baskın pozisyonlar bulmak denenecek yol olmalı. Bu işin ortası yok. Galatasaray maçı kazanmak için yüzde 110’la oynamalı. Lig seviyesi ve planı asla yetmez.

    Kaynak: Fanatik

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mehmet Demirkol Galatasaray Dortmund Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title