Haberler

    Mehmet Demirkol: "3'lü Tercihini Anlamıyorum"

    Arsenal karşısında 3’lü defans özellikle kanatlarda takımı iki yönlü olarak çok zorlar. İngiliz ekibinin tempoyu artırması dışında bir işe yaramaz ki bunu Barcelona bile istemez.

    Arsenal’in Tottenham maçında verdiği sakatlar önemli. Ancak Wenger’in maç sonu yaptığı açıklamada, oyuncu kaybından ziyade oyuncu değiştirme haklarını kaybetmiş olmaktan sıkıntı duyduğunu söyledi: Podolski ve Rosicky’i oyuna alıp maçı çevirebilirdik...

    Sivas’a karşı tutmadı


    Arteta yerine muhtemelen Flamini oynayacak. İki yönlü oyunda hücum yönünde bir kayıp bu. Ancak Cazorla muhtemelen sahada olacak. Ve bu kazanç bile olabilir. Wenger bu oyunda oyunu rahatlıkla Gibbs, Chambers, Alexis ve Chamberlain üzerinden kanatlardan oynayabilir. Böyle bir oyunda 3’lü savunma denemek risk. Eğer Prandelli gerçekten bu dizilişi uygulayacaksa bizim önceden farkına varamadığımız bir şey planlıyor olmalı. Sivas karşısında Sneijder’le uzun paslar kullanıp kanatlarını çıkaran Sivas’ın arkasına sarkmak kağıt üzerinde düşünülebilir ve denenebilir bir işti. Ama tutmadı.

    Beşiktaş örneği


    Arsenal’in güçlü kanat hücumları karşısında ise kötü bir sonuç doğurabilir. Unutmamalı ki Beşiktaş iki kanat oyuncusuyla sürekli zorlayarak Arsenal beklerini geri itmişti. Prandelli, Telles ve Tarık’ı yalnız bırakarak bu işi nasıl yapacak bilemiyorum. Halbuki Melo’nun savunmanın önünde olduğu bir oyunda, kanatları misal Telles-Bruma ve Tarık-Olcan’la çiftleyip aynı işi yapabilir. Sneijder ve Selçuk’un paslarıyla Burak’ı Koscileny ve Mertesacker’in arkasına sarkıtmak daha uygulanabilir bir plan.

    Drogba’yla denenebilir


    Açık söylemek gerekirse 3’lü defans özellikle kanatlarda takımı iki yönlü olarak çok zorlar. Geçen sene Mancini bunu zaman zaman denemişti ama o zaman ileride Drogba gibi bir gücün rakip savunmayı tedirginliğe itmek konusunda yaptığı bir etki vardı. Sneijder ve Burak’ı da ekleyince rakip savunma rahat çıkamıyordu. Bugün durum farklı.

    Demin bahsettiğim planla Galatasaray, Arsenal’in temposunu düşürebilir ama “3’lü” tempo artışı dışında bir işe yaramaz. Ve Barça da olsa Arsenal’in temposunu artırmasını istemez.

    Kaynak: Fanatik

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Mehmet Demirkol Galatasaray Sivas Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title