Haberler

MEB Onay Verdi, Osmanlıca Dersi Kurslarda da Açılabilecek

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı, Osmanlıca dersinin özel kurslarda ve etüt merkezlerinde de açılabileceğini açıkladı ve gerekli yazıyı illere gönderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 19. Milli Eğitim Şurası'nda tavsiye kararı alınan Osmanlıca dersinin özel kurslarda ve ettü merkezlerinde de açılabileceğini bildirdi.

MEB'İN GÖRÜŞÜ SORULDU

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, özel öğretim kursları ve etüt eğitim merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığından, "özel kurslarda Osmanlıca programının açılıp açılamayacağı ve kurs açılması halinde hangi işlemlerin yapılacağına ilişkin" görüş istedi.

ONAYI VERDİ, YAZIYI GÖNDERDİ

MEB de konuyu görüşerek, Osmanlıca programının özel öğretim kursları ve etüt eğitim merkezlerinde açılıp açılamayacağına ilişkin ortaya çıkan belirsizliklere açıklık getirdi. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci imzasıyla illere gönderilen yazıda, Osmanlıca öğretiminin özel kurslarda da açılabilmesinin mümkün olduğu bildirildi. Buna göre, özel öğretim kursları ve etüt eğitim merkezlerinde Osmanlıca kursu talebi olduğunda, Osmanlıca, yaygın eğitim programlarından "kişisel gelişim ve eğitim" kapsamında değerlendirilecek.

"DİĞER PROGRAMLAR" KAPSAMINA ALINDI

Osmanlıca, özel öğretim kurumlarının açabileceği programları düzenleyen yönetmelikte yer alan "diğer programlar" kapsamına alınarak öğretilebilecek.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Komik - İlginç Eğitim Güncel Haberler

500

Yorumlar (44)

ahmetMobil-ANDROID:

osmanlicanin butun okullarda norma turkce dersi gibi mufredata konulup okutulmasi gerkli. bizim esas dilimiz. mutlaka ogrenmemiz gerek. coook guzel bir karar. yapanlardan Allah razi olsun

13
18
yanıtYanıtla
''-'':

Türkiye ileri gideceğine geriliyor osmanlıca nedir ya kaç sene önceki dili neden öğreniyoruz

15
16
yanıtYanıtla
tek yol islam:

Arap alfabesini bilen, okuyan ve yazan bir nesil geliyor Allah ın izniyle. . subhanallah. . Allah hükümetimize zeval vermesin. . !

18
12
yanıtYanıtla
ÖzlemxxMobil-IOS:

Dil dildir arapca yada baska bi dil Ne fark eder? Gavurlarin dilini ögreniyoruzda Arapcayi neden ögrenmeyelim? Bence süper. Nekadar cok dil bilirsen okadar iyidir. Böylelikle kurani daha iyi kavrayabiliriz yani cocuklarimiz. Tabii dinsiz imansizlar rahatsiz olur. Onlarin cani cehenneme.

23
6
yanıtYanıtla
Illet:

Uyut koyunlarini RTE uyut. . . bakalim nereye kadar.

13
16
yanıtYanıtla
ahıskalıtürk:

Atalarımızın dilini inkar ve öğrenmek isteyenlere kızmayın çünkü onların ata kabul ettikleri bir mason ve selanikli Türk bile değil ondan ülkenin kalkınması vesayre istemezler tabi onların zamanı bitti artık

7
21
yanıtYanıtla
ahmet:

arap ve fars alfabesinin karışımı olan suni bir dille bizim ne işimiz var kardeşim ben tarih okuyorum osmanlıca kadar saçma bir dil olamaz.

10
18
yanıtYanıtla
flowless victoryMobil-ANDROID:

once bi turkceyi dogru konusturun iyi ingilizce egitim verin de..

12
14
yanıtYanıtla
BASTONLU HAYRiYE TEYZE:

COK MUTLUYUM EVLADIM, , , BU GÜNLERi BANA GÖSTEREN ALLAHIMA BiNLERCE HAMDÜ SENALAR OLSUN, , ,

17
8
yanıtYanıtla
BABAmobilWeb@haberler.com:

ÖĞRENMEK ISTEMEYENLER YUNANİSTANA GİTSİN YUNANCA ÖGRENSİN YADA ERMENISTAN A GİDİP ATALARININ DİLİNİ ÖGRENSİN.BİZLER OSMANLI TORUNU OLDUĞUMUZ İÇİN ATALARIMIZIN DİLİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUZ. SANKİ BUNLARI ZORLA TUTUYORUZ.ERMENİSTANA KADAR YOLUNUZ VAR.

11
14
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title