Haberler

Masum Türker: Kemal Derviş'i İsrail Gönderdi

Güncelleme:

DSP lideri Masum Türker, konuk olduğu programda "2000 krizinde Fischer, Türkiye'yi batırmak için geldi. Ecevit'e, Derviş'i tavsiye etti." dedi.

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler ile yazar Bekir Hazar'ın hazırlayıp sunduğu 'Yaz-Boz' programında eski devlet bakanı Kemal Derviş'le ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

A Haber'de Cumartesi geceleri yayınlanan programın son konuğu Demokratik Sol Parti Lideri (DSP) Masum Türker'di. Türker, Türkiye'nin yakın tarihi ve 2000'deki ekonomik kriz ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Son dönemde CHP ile temasa geçen Kemal Derviş'in etkisini anlattı.

İşte Türker'in gündeme bomba gibi düşen açıklamaları:

"ECEVİT'E DERVİŞ'İ TAVSİYE ETTİ"

Önce Merkez Bankası Başkanı ve Hazine Müsteşarı istifa etti. Ardından o dönem IMF'nin ikinci adamı olan Stanley Fischer, Türkiye'den bir hafta ayrılmadı. Amacı Türk ekonomisini çökertmekti. Başbakan Bülent Ecevit'e Kemal Derviş'i tavsiye edip gitti.

"MEDYANIN RÜZGARIYLA BAKAN OLDU"

Daha sonra da İsrail Merkez Bankası Başkanı oldu. Derviş, ABD'de uçağa bindiği zaman Merkez Bankası Başkanı olarak geliyordu. Ama medyanın rüzgarıyla bu değişti. Bakan oldu. Ama o, bu işlerle değil siyasi organizasyonlarla ilgilendi. Görevini bana devrederken 'Allah'a şükür değişimi demokratik yöntemle sağlıyoruz' dedi.

"İKTİDARIN DEĞİŞECEĞİNİ BİLİYORDU"

Belki bu, darbenin başka bir türüydü... Tabii ben o gün fark etmedim. Aslında iktidarın değişeceğini biliyordu. Peki Fischer'in fonksiyonu neydi! Krizin birkaç nedeni var. Birincisi enerji ihaleleriydi. Çünkü bu enerji ihalelerinin 15 tanesinin ortağı ABD şirketleriydi. Bu olanlardan Türkiye ders alsın.

KORGENERALİN SONU...

Öte yandan Türker, Ecevit Hükümeti'ne karşı ilk tavrın ABD'nin Kuzey Irak'a girmesine karşı çıkılmasıyla başladığını söyledi. Türker, şöyle devam etti: "O tarihte bu olaya şahit olan bir korgeneral, ABD'den geldikten sonra hastalandı. Ardından bitkisel hayata girdi ve öldü. Ekonomiden Sorumlu Bakan Hikmet Uluğbay'ın intiharının nedeni ise Hazine'nin başka kişiler tarafından yönetiliyor olmasıydı."

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Kemal Derviş Masum Türker Türkiye Dsp Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title