Haberler

Mardin'i Kana Bulayan Askerlere Müebbet Hapis İstemi

Güncelleme:

Mardin Dargeçit'te 1995 yılında 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada 8 askere 8'er kez müebbet istendi.

Mardin'de Dargeçit'te 1995 yılında biri uzman çavuş 8 kişinin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Mağdur yakınları, gizli tanık, o dönem karakolda görev yapan asker ve korucuların ifadelerinin yer aldığı iddianamede, şüpheli sıfatıyla yargılanan dönemin Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı Hurşit İmren, Dargeçit Jandarma Komutanı Mehmet Tire, Jandarma Karakol Komutanı Mahmut Yılmaz, Karakol Komutan Yardımcısı Haydar Topçam ve uzman çavuş Kerim Şahin'in, "Taammüden öldürme" suçundan 3 ila 8'er kez müebbet hapsi istendi.

KÖMÜR KAZANINA ATILARAK YAKILDIĞI İDDİA EDİLDİ

İddianamede, maktuller Süleyman Seyhan, Nedim Akyön, Mehmet Emin Aslan, Seyhan Doğan, Davut Altınkaynak, Abdurrahman Olcay ve Abdurrahman Coşkun'un çeşitli tarihlerde PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındığı ve öldürüldüğü, yaşananlardan kimsenin haberinin olmaması ve durumu üst makamlara bildirmesin diye uzman çavuş Bilal Batırır'ın da karakolun kömür kazanına atılarak yakıldığı iddia edildi.

8 KEZ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Şüpheli İmren'in, azmettirmek suçundan 6 kez, Coşkun ve Batırır'ın öldürülmesinde ise asli fail olarak yer aldığı gerekçesiyle 2 kez müebbet hapisle yargılanması istendi. Şüpheli Tire hakkında, azmettirmek suçundan 5 kez, Batırır, Coşkun ve Aslan'ın öldürülmesinde de asli fail olarak 3 kez olmak üzere 8 kez müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede, diğer şüphelilerden Yılmaz ve Şahin için 6 kez, Topçam için de 3 kez, müebbet hapis cezası istendi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mahmut Yılmaz Mehmet Tire Dargeçit Mardin Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (166)

MYK:

ŞEHİTLERİMİN HESABINIDA Bİ ZAHMET APO DAN SORUN VEREBİLECEK Mİ?

61
45
yanıtYanıtla
BURSALI HAKAN:

Teröristler hapisten çıkarılıyor askerler hapse atılıyor. İyi Uykular Türkiye. .

29
65
yanıtYanıtla
dedeMobil-ANDROID:

Adamlar pkk ya yardim etmis askerde geregini yapmis ne varki bunda? ödul verecegine yargiliyolar yuh.

37
50
yanıtYanıtla
cCc:

Sonrada diyorlar niye dağa çıktın.

45
41
yanıtYanıtla
Reşo:

Haydi faşistler bu millet neden dağa çıkmış görün. Daha bu okyanusta bir damla. Öldürülen sorgusuz sualsiz katliam ve işkencelere giren yüzbinlerce insandan haberiniz bile yok.

56
26
yanıtYanıtla
serhat:

öldürülenler pkklıysa zaten hak etmişler.

yanıt2
yanıt2
türk:

la reşo şehirde yer yokmuyduki dağa çıkıp it gibi öldüler size verilen haklar çoğu Anadolu illerinde yok kim ayrım yapıyor senin gibi kendini dışlayanlar ezikler yani. yoksa benim çok kürt arkadaşım var hiçbiri senin gibiezik değil erkek gibi haklarının verildiğini söylüyor senin gibi sütsüzlerde sürekli TÜRKİYE hak hak diyor

yanıt0
yanıt0
Devlete bakmobilWeb@haberler.com:

O kadar asker olduren pkk liya 8 kez muebet verdin mi ki askere muebet veriyosun

31
45
yanıtYanıtla
YilmazMobil-IOS:

Askere omur boyu hapis pkk li lari saliverin nerdeyse adamlar reklam yapip para kazanacaklar unluler gibi!!

27
48
yanıtYanıtla
xxxl:

hadi faşistler buna da bir yorum istiyorumm

47
25
yanıtYanıtla
Tüm 166 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title