Haberler

Manisa'da Askeri Kalkışma Protesto Edildi

Manisa'da askeri kalkışma protesto edildiMANİSA Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAD), Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından 16 Temmuz tarihini Demokrasi Bayramı ilan ettiklerini belirterek 'Darbe Hayır' eylemi düzenledi.

Manisa'da askeri kalkışma protesto edildi

MANİSA Sivil Dayanışma Platformu (MASİDAD), Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından 16 Temmuz tarihini Demokrasi Bayramı ilan ettiklerini belirterek 'Darbe Hayır' eylemi düzenledi.

Manisa Sivil Dayanışma Platformu'nun çağrısı üzerine Manolya Meydanı'nda toplanan yaklaşık 4 bin kişilik grup Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grup askerin İstanbul ve Ankara'daki darbe girişimin engellemesini Manisalılar coşkulu bir şekilde kutladı. 16 Temmuz'u Demokrasi Bayramı ilan ettikleri belirten grup adına basın açıklamasını yapan Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir. Bundan sonra 16 Temmuz tarihini Demokrasi Bayramı olarak ve şöleni olarak kutlayacağız. Milletin iradesi 16 Temmuz'da geri döndü diye konuştu.

Açıklamanın ardından toplanan kalabalık ellerinde Türk Bayraklarıyla bir taraftan tekbir sesleri getirirken, bir taraftan da 'Darbeye Hayır' sloganları attı. Konvoylar eşliğinde otomobilleriyle geçen sürücüler ise kornalar çalarak gruba destek verdi.

Demokrasi Bayramı adı altında düzenlenen kutlama gece geç vakitlere kadar devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title