Haberler

CHP'nin 'Merkez Türkiye Projesi'ne Hükümetten İlk Tepki

Güncelleme:

Maliye Bakanı Şimşek, CHP'nin dev projesiyle ilgili "CHP zihniyeti 2007'de engel olmasaydı bugün İzmir limanı Çin ve Asya'nın Avrupa pazarına giriş üssü olmuştu!" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün 'Yüzyılın Projesi' olarak tanımladığı yeni projesini tanıttı. Kılıçdaroğlu, özel bir yasayla Anadolu'da yeni mega kent kurulacağını açıkladı. 'Merkez Türkiye Projesi'nin vaadi 20 yılda 200 milyar dolarlık yatırım ve 2 milyon 200 bin kişiye iş imkanı.

İLK TEPKİ BAKAN ŞİMŞEK'TEN

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından hükümetten ilk tepki Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Proje ile ilgili görüşlerini Twitter'dan paylaşan Bakan Şimşek şunları yazdı:

"Liman özelleştirmelerini engelleyen - İstanbul 3. havalimanı ve 3. köprü karşıtı - ulus devletçi CHP zihniyetinin megakent projesi?!? CHP zihniyeti 2007'de engel olmasaydı bugün İzmir limanı Çin ve Asya'nın Avrupa pazarına giriş üssü olmuştu! Çin'li firma Yunanistan'a gitti. Sayın Başbakanımızın aylar önce açıkladığı ulaştırmadan lojistiğe dönüşüm programını inceleyin! 2035′te değil, 2019′da Türkiye merkez üs olacak"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Mehmet Şimşek Türkiye İzmir Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (215)

tarsus1923:

ya bırak şu peşin yargılarıda tebrik et şu projeyi hazırlayanları. . . hala chp engel oldu deyip çamur atıyorsun. e insafsız 13 yıldır tek basına iktidarsın chp ne yapabilir ki kalkmısın en gel oldu diyosn.

44
10
yanıtYanıtla
üreten chp:

yapamadığınızı yapacaklar tutuştunuz değilmi şimşek

36
12
yanıtYanıtla
MmtMobil-IOS:

CHP cehennem halki partisi. Gâvur CHP . AKP nin 13 yılda yaptıgı nı CHP 75 yılda yapamadı cibiliyetsiz zihniyet olduğu için.

14
23
yanıtYanıtla
AdaletmobilWeb@haberler.com:

keMAL bu salliyo iste millet unuttu saniyo .bu projeliri sadece klip hazirlayip tekrar sunuyo bunu yutan ne salaklar var

8
24
yanıtYanıtla
BAĞLILIK YEMİNİ:

HELE SEN HİÇ KONUŞMA YA MEHMET ŞİMŞEK. . . . GİT İNGİLTERE''DEKİ ASIL VATANINA DA , BAĞLILIĞINA YEMİN ETTİĞİN İNGİLTERE KRALİÇESİNİN ÜLKESİNDE ÇALIŞ. . . .

21
4
yanıtYanıtla
ADANALI TÜCCARmobilWeb@haberler.com:

ŞİMŞEK SEN HANGİ ÜLKE VATANDAŞISIN ÇIK ONU SÖYLE İLKİN. SEN İNGİLİZ MİSİN DEĞİL MİSİN

16
8
yanıtYanıtla
ANIL:

AKPLİLER HAKARET EDER CHP PROJE ÜRETİR. . BU SEÇİMDE FARK BU.

15
9
yanıtYanıtla
YOoooK ArttııııKk:

Adamlar 13 yıldır iktidarda hala biz bunu yaparız onlar yapamaz derdindenler. Size 50 yıl daha oy versek biz bunu yaparız onlar yapamaz diyicekler. Kaç senedir Eski Chp diye hakaretler savurduğunuz insanların başardıklarını yabancı devletlere peşkeş çektiniz ekonomiyi dik tutmaya çalıştınız. Ama artık satıcak birşeyde kalmadı elinizde. Bırakın artık Ak parti biz bu oyunlarınıza artık gelmeyeceğiz.

19
5
yanıtYanıtla
KUNTA KİNTE:

demekki proje olur ve olucak yapamazlar denmiyor biz yapacaktık bizi engellediler deniyor müsade edinde engellesinler çünki siciliniz bozuk ;)

22
1
yanıtYanıtla
...:

ZİHNİ BOZUK KOYUNLAR HER ŞEYE MELEMESELER OLMAZ. . .

17
6
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title