Haberler

Maliye Bakanı'ndan "El Nusra" Yanıtı: Mal Varlığı Tespiti Yapılamadığından Dondurulan Malvarlığı...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, El Nusra Cephesi olarak bilinen örgütün herhangi bir malvarlığı tespiti yapılamadığından dondurulan bir malvarlığının bulunmadığını bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, El Nusra Cephesi olarak bilinen örgütün herhangi bir malvarlığı tespiti yapılamadığından dondurulan bir malvarlığının bulunmadığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, El Nusra Cephesi adlı örgütün mal varlıklarının neden dondurulmadığını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından listelenen şahısların Dışişleri Bakanlığı tarafından MASAK Başkanlığına bildirildiğini, bu bilgilerin Başkanlık tarafından, malvarlığının dondurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı alınmasını teminen Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.

Maliye Bakanı, BMGK kararları kapsamında 10 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararının ekinde yer alan El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar listesinin 21. Sırasında bulunan AL-QAIDA IN IRAQ adlı kuruluşun kullandığı diğer adların "Jabhat al Nusrah, Jabhet al-Nusra, Al-Nusrah Front, The Victory Front ve Al-Nusrah Front for the People of the Levant" şeklinde listelenerek malvarlıklarının dondurulması kararı alındığını belirtti.

-"MALVARLIĞI TESPİTİ YAPILAMADIĞINDAN DONDURULAN BİR MALVARLIĞI DA BULUNMAMAKTADIR"-

Sonrasında yine BMGK kararları eki listelerde yapılan 14 Mayıs 2014 tarihli değişiklik üzerine, 3 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile "Al-Nusrah Front for the People of the Levant" isminin AL-QAIDA IN IRAQ adlı kuruluşun kullandığı diğer adlar bölümünden çıkarılarak, El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar listesine eklendiğini kaydeden Maliye Bakanı, "Ancak söz konusu kuruluşa ait herhangi bir malvarlığı tespiti yapılamadığından dondurulan bir malvarlığı da bulunmamaktadır" dedi.

Maliye Bakanı, kamuoyunda El Nusra Cephesi olarak bilinen ancak BMGK kararları eki listeler doğrultusunda yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları ile AL-QAIDA IN IRAQ adlı kuruluşun kullandığı diğer adlar bölümünden çıkarılarak, ayrı bir kişi olarak listelenen "Al-Nusrah Front for the People of the Levant"a ait herhangi bir malvarlığı tespiti bulunmadığını bildirdi.

-"BAKANLIĞIMIZDA BİLGİ BULUNMAMAKTADIR"-

Maliye Bakanı, "Türkiye'den El Nusra örgütüne nakdi bağışlarda bulunulduğu iddiası doğru mudur? 1 Ocak 2012-11 Haziran 2014 tarihleri arasında El Nusra Örgtüne bağış ve yardım toplamaları için izin verildiği iddiası doğru mudur?" sorularına da, "Soru önergesinin 5 ve 6. Maddeleri bakımından Bakanlığımızda bir bilgi bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Birleşmiş Milletler Mehmet Şimşek El Nusra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title