Haberler

Malatya Şehit Uzman Çavuş Gökhan Aslan Son Yolcuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Aslan son yolcuğuna uğurlandıMikail PELİT / MALATYA, (DHA) HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan'ın naaşı helikopter ile memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesine getirildi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Aslan son yolcuğuna uğurlandı

Mikail PELİT / MALATYA, (DHA) HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan'ın naaşı helikopter ile memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesine getirildi.

İlçe stadına getirilen şehidin cenazesini binlerce vatandaş karşılarken, gözyaşları sel oldu. Şehit Uzman Çavuş Aslan'ın cenazesi helikopterden askeri manga tarafından indirilerek cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları sinir krizleri geçirdi. Binlerce Akçadağlı ellerinde Türk bayrakları ile şehit Uzman Çavuş'u karşılarken, cenaze daha sonra Akçadağ Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü.

-SON KEZ HELALLİK İÇİN BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan'ın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, Akçadağ ilçesinde baba ocağına son kez helallik için getirildi.

Hastane morgundan alınan şehidin naaşı askeri araç ile ilçeye bağlı Aktepe Mahallesi'ne helallik için getirildi. Burada şehit için helallik istenirken, gözyaşları sel oldu. Şehidin kardeşleri aracın üzerine çıkarak, Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılıp uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin kızı Melek ve oğlu Enes Aslan da son kez babalarının tabunu öperken, şehidin eşi Şaynur Aslan ise güçlükle ayakta durabildi. Vali Süleyman Kamçı ile yetkililerin de hazır bulunduğu evin önünde şehidin cenazesi daha sonra tören alanı için Hükümet Meydanı yanına götürüldü.

-SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

-ŞEHİDİN KÜÇÜK KIZIDA BABASININ CENAZE NAMAZINDA SAF TUTTU

Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan (28) memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesinde binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Aslan, için Akçadağ Yeni Merkez Camisinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2.Ordu Kurmay başkanı Tüm general Avni Angun, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Akçadağ Belediye Başkan vekili Bülent Güde. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ile çok sayıda resmi kurum amiri ve sivil toplum örgütü kuruluşu temsilcileri katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde şehidin yakınları güçlükle ayakta durabilirken, şehidin 7 yaşındaki kızı Melek Aslan'da babasının cenaze namazında saf tuttu. Vali Süleyman Kamçı'nın da gözyaşlarına hakim olamadığı cenaze namazı İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından kıldırıldı. Cenaze namazının ardından şehidin naaşı askeri manga omuzunda cenaze aracına taşındı. Asker bando eşliğinde Akçadağ ilçe Mezarlığına kadar taşındı.

-BU VATANI KİMSE BÖLEMEZ

Şehidin Abisi Hakan Aslan, "bu vatanı kimse bölemez, Gökhan gider Hakan gelir Hakan var burada abisi var burada ben kardeşimin bayrağını alır giderim" diyerek yürekleri dağladı. Şehidin naaşı daha sonra gözyaşları arasında mezarlıkta toprağa verildi.

Saygı atışının ardından Vali Kamçı, Türk Bayrağı'nı şehidin babası Ömer Aslan'a takdim ederken şehidin eşi Şahnur Aslan defin işleminin ardından mezara sarılarak uzun süre ağladı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Aslan Hakkari Akçadağ Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
title