Haberler

Malatya'da Kitap Fuarı

Güncelleme:

Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi'nin işbirliğiyle açılan '2'nci Anadolu Kitap Fuarı'na 267 yayınevinin yanı sıra 184 yazar katıldı.

Malatya Valiliği ile Malatya Belediyesi'nin işbirliğiyle açılan '2'nci Anadolu Kitap Fuarı'na 267 yayınevinin yanı sıra 184 yazar katıldı. 'Barış'ın Dili Okumaktır' sloganıyla bu yıl kapılarını kitapseverlere açan fuarın onur konuğu ise yazar Rasim Özdenören oldu. Sadece Malatya'nın değil bölgenin bir kitap fuarı olma yolunda hızla ilerleyen Malatya Kitap Fuarında, gösterilen ilgi yetkilileri memnun etti.

Kitap fuarının geçen yıla oranla bu yıl daha ilgi gördüğünü belirten Malatya Valisi Vasip Şahin, fuara yayınevlerinin büyük bir teveccühün bulunduğunu hatta çok sayıda yayınevine de bu yıl fuarlarında yer veremediklerini kaydetti.

Önümüzdeki yıl kitap fuarını daha büyük alanda yapmayı düşündüklerini belirten Vali Şahin, 2'ncisini düzenledikleri Kitap Fuarı'na bu yıl 300 binden fazla ziyaretçinin katıldığı ve bu durumunda kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Vali Şahin, fuar boyunda her gün tanınmış yazarların okuyucuları ile buluştuğunu belirterek, bu yıl fuarın dolu dolu geçtiğini söyledi. Malatyalılar'ın da fuara sahip çıktığını belirten Şahin, "Geçmişten beri okumayı seven Malatyalılar, bizleri bu etkinliğimizde de yalnız bırakmadı. Çocuklarıyla birlikte gelerek buradaki etkinliklere katılarak bize her türlü desteği veren Malatyalılar'a canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, 2'nci Malatya Kitap Fuarı'nın bu yıl beklenen ilgiyi gördüğünü, 300 bini aşkın ziyaretçiye ulaştıklarını söyledi.

Valilik ve Belediye olarak başlangıçta hedefledikleri rakamlara ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını bildiren Başkan Çakır, Kitap Fuarı'nın Malatya'nın kimliği açısında oldukça önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Çakır, fuara katılan yazarlarla fuar hakkında görüşlerini aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Yazarlarımızın tamamına yakını, Malatya'daki kitap fuarının Türkiye'de sözü edilen, yayınevleri ve yazarlar açısında çok ayrı bir yeri olduğundan bahsediyor. Bu da bizi gerçekten gururlandırdı. 270 yayınevinin katıldı, 50 civarında yayınevinin talebine cevap veremedik. Önümüzdeki yıllarda daha geniş mekanlarda organizasyon yapacağız."

Kendilerini yalnız bırakmayan tüm kitapseverlere teşekkür eden Başkan Çakır, 300 bin ziyaretçi sayısının çok önemli bir rakam olduğunu ve bununda okumaya çok önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Çakır, "Fuara destek veren Sayın Valimize, Milli Eğitim camiasını, Kültür Müdürlüğümüze yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha planlı ve daha güçlü fuarda buluşmak dileği ile diyorum" diye konuştu.

Bu yılki fuara "Barışın dili okumaktır" sloganını ile yola çıktıklarını anımsatan Çakır, "Türkiye'nin, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ihtiyacı olan bir barış süreci içerisindeyiz. Herkesin buna omuz vermesi ve destek vermesi gerekiyor. Kitap Fuarı'nın da barışa katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Bütün yazarlar bu temaya olumlu baktı" diye konuştu.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ise, kentin son dönemde sanat ve kültürel etkinliğe verdiği değerlerle bir kültür şehri olduğunu, bu yılki fuarda 267 yayınevine yer vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Malatya Kitap Fuarının ikinci yılında olmasına rağmen büyük bir değişikliğe imza attığını bildiren Nalçacı, fuar süresi boyunca kendilerini yalnız bırakmayan kitapseverlere teşekkür etti.

Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Malatya Belediyesi Rasim Özdenören Vasip Şahin Ahmet Çakır Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title