Haberler

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı, 30 Nisan'da Açılacak

Malatya 2.Anadolu Kitap Fuarı, yaklaşık 270 yayınevinden 130 yazarın katılımıyla 30 Nisan'da açılacak.

Malatya 2. Anadolu Kitap Fuarı, yaklaşık 270 yayınevinden 130 yazarın katılımıyla 30 Nisan'da açılacak.

Malatya Valisi Vasip Şahin, valilikte düzenlediği basın toplantısında, 30 Nisan'da açılacak fuarın 5 Mayıs'a kadar açık kalacağını söyledi. Kentte geçen yıl düzenlenen fuarın ülke çapında ses getirdiğini belirten Şahin, eski Malatya Valisi Ulvi Saran başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Şahin, bu yıl da güzel bir fuar organize etmek için çalıştıklarını dile getirerek, "Fuar, rüşdünü ispat etmiştir. İnşallah bunun devamını da önümüzdeki fuarlarla göstereceğiz" dedi.

Fuara yayınevlerinden yoğun talep olduğunu belirten Şahin, stantların yaklaşık 2 ay önceden dolduğunu, 50'ye yakın yayınevinin sırada beklediğini, taleplere cevap veremediklerini söyledi.

Belediye binası yanındaki 2 çadırda fuar ve aktiviteler gerçekleştirileceklerini ifade eden Şahin, fuarla Malatya'da kültürel bir ziyafet yaşanacağını belirtti.

Fuara katılacak yazarların sadece kitap stantlarında değil okullarda, üniversitede genç yeteneklerle buluşacağını, onlara destek vereceğini vurgulayan Şahin, "Fuarı sadece çadır içerisinde bırakmayıp şehrin her tarafına yaymaya niyet ettik. Yazarlar, çeşitli söyleşiler ve toplantılarla Malatya'ya bir kültür ziyafeti sunacak" ifadesini kullandı.

-Onur konuğu Rasim Özdenören-

Fuarın onur konuğunun yazar Rasim Özdenören olacağını dile getiren Şahin, yayınevleri tarafından belirlenen Ayşe Kulin, Beşir Ayvazoğlu, Buket Uzuner, Ediz Hun, Füsun Onal, Can Dündar ve Adil Akkoyunlu gibi pek çok ünlü ismin fuara katılacağını kaydetti.

Malatya Belediyesinin yaklaşık 30 aracını fuar için tahsis ettiğini belirten Şahin, ilçelerden de katılım olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Fuarın evrensel bir değeri bulunduğunu ifade eden Şahin, "Bir il fuarı olmanın ötesinde komşu illerden başlamak üzere bütün Anadolu, Orta Asya, Ortadoğu'ya açıldık. Yıllar geçtikçe talep daha da artacak. Yeter ki biz iyi sahiplenelim" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise fuarın kent için önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, "Geçen yılki başarısıyla Türkiye'de kendisinden söz ettiren bir fuar olduğunu gördük. Malatya halkı, bütün kurum, kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri bunu sahiplendi. Türkiye'de konuşulan ender fuarlardan biri oldu. Her geçen gün daha düzenli bir fuar yapmayı amaçladık" diye konuştu.

Fuara 270'e yakın yayınevi ve 130 civarında yazarın katılacağını kaydeden Çakır, Malatya'da büyük bir organizasyonu gerçekleştireceklerini ifade etti.

Çakır, geçen yılki fuarı 300 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini belirterek, Malatyalıları bu seneki fuara katılmaya davet etti. - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çakır Vasip Şahin Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title