Haberler

Madenlerin Denetimi Enerji Bakanlığı'na Geçiyor

Güncelleme:

Maden facialarına karşı hazırlanan yeni pakette, maden denetimlerinin tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na devredilmesi öngörülüyor.

18 maden işçisini yerin altında bırakan maden faciasının ardından, iş sağlığı ve güvenliği tekrar gündeme geldi.

Hazırlanan yeni pakette, maden denetimlerinin tamamen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na devredilmesi öngörülüyor.

Ancak uzmanlar, " Enerji Bakanlığı'nın üretim hedefleri, denetimleri daha da sıkıntılı hale getirebilir. Enerji Bakanlığı'nda denetim yapacak olan müfettişler, bakanlığın enerji üretim hedeflerinin sekteye uğramaması için daha çekingen davranabilir. Esas olması gereken denetim yapısının daha da bağımsız hale getirilmesi ve bakanlıkların dışına çıkarılmasıdır." uyarısında bulunuyor.

Kısa bir süre içinde işçi ve işveren kesiminin tartışmasına açılacak olan pakette madenlerle ilgili olarak yer alacak düzenlemeler şöyle sıralanıyor:

* İş sağlığı güvenliği kanunu ile 3213 sayılı Maden Kanunu'nda değişiklik yapılarak maden işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği yönünden teftişi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri yapacak. Söz konusu denetimi şu anki yapıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teşkilat Kanunu'nda bu çerçevede değişiklik yapılacak. Böylece bakanlığın görevleri arasına madenlerdeki iş sağlığı ve güvenliğini incelemek de yer alacak.

* Madenlerdeki yetkili maden mühendislerine, "teknik nezaretçi" deniyor. Söz konusu nezaretçilere de iş güvenliği uzmanı olma zorunluluğu getirilecek. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Enerji Bakanlığı Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

S.B.:

Hehehe. . . . . . . . . . . . hiç gülesim yoktu. . . . . . . . daha önce kimdeydi denetim yetkisi. . . . . . . CHP''demi ??? . . . . . . la siz dalga mı geçiyorsunuz !!!

11
2
yanıtYanıtla
MANYAK SAHIN:

DENETLEME YETKISI DEGIL HUKUMET VE ERDOGAN DEGISMESI LAZIM. AKP IKTIDARDA OLDUKCA ULKE KAOSA SURUKLENECEK

8
3
yanıtYanıtla
AKPLİ:

BU ENERJİ BAKANI KAÇ TANE MADENCİ ÖLÜRSE İSTİFA EDECEK GERÇEKTEN MERAK EDİYORUM. .

9
1
yanıtYanıtla
trakyalı:

kim işçimi dediniz heee oy zamanı geldimi kandırırız oaptalları derler sonrada sokaklara dökülürüz sonra ne olur yürütme kararınını durdururlar sonra ne olur şehitler ölmez vatan bölünmez sonra ne olur anamız ağlamasın ulan anamın gözünde yaşmı kaldı soyup soğana çevirdiniz ülkeyi

9
0
yanıtYanıtla
urfalı:

sayın bakanLar Oraya gidipte çizme giyipte insanlara sarılıp üzülme hareketleri yaparak bu işler çözülmüyor. . . Gariban insanları kandırabilirsiniz ama haşşa ALLAH''ın Katında nasıl hesap vereceksiniz onu Hiç düşündünğüzmü ?

8
1
yanıtYanıtla
KANGALLI:

İNANIMIYORUM. . . . . . yaa yok böyle bir şey bakanlığı döneminde somada 301 başta olamk üzere 1200 üzeri madenci iş kazasında ölmüş adamlar halen yetki devrinden bahsediyorlar yok böyle bir şey işinize geldiğinde amerikada böyle avrupada şöyle diyorsunuz yaEY BAKANLARIM AMERİKADA VE AVRUPADA BAKANLIGI DÖNEMİNDE İŞ KAZASINDA 1200 KİŞİ ÖLEN BAKAN İSTİFA EDER O KOLTUKTA OTURMAZ ama yok siz gitmessiniz nedenmi???? ÇÜNKÜ BU İŞİN FITRATINDA VAR. . . . .

7
0
yanıtYanıtla
gözcü:

Çalışma bakanının 4 gündür jöleli saçları bozulmadı arkadaş adam kendini nasıl harap ettiyse. . Tabi acısı büyük!!

7
0
yanıtYanıtla
mehmet öz:

el attığı herşeyi rezil etti basiretsizler.

7
0
yanıtYanıtla
İHALE ):

halen konuşuyorsunuz yaa ERKEK gibi istifa ettik demek için çıkın birde kamera karşısına yaa. . ama nerdeeee o yürek sizde. çektiğiniz günleri kurban olduğum allahım gösterir inşallah bana

7
0
yanıtYanıtla
xx:

Aliden al veliye ver sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır . . . Ne de olsa işin fıtratında var

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title