Haberler

"Maden şehitleri"yle bayramlaştılar -

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Balıkesirli 9 işçinin yakınları, mezarlığa "bayram ziyareti" yaptı.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden Balıkesirli 9 işçinin yakınları, mezarlığa "bayram ziyareti" yaptı.

Balıkesir'in İvrindi ilçesinin kırsal mahallelerinde olan Çatalan'dan birbirleriyle akrabalığı bulunan, Cemil Taşdemir, Niyazi Bayram, Saim Özcan, Hakan Taşdemir, Ramazan Uçkun, Recep Aldemir, Mehmet Ali Özcan, İsa Aldemir, Ramazan Aldemir, Ömer ve Tolga Özcan, Soma'daki faciada hayatını kaybetti. Ömer ve Tolga Özcan, Soma'da, diğerleri ise Çatalan'da toprağa verildi.

Hayatını kaybeden 9 işçinin yakınları, arife gününde mezarlık ziyaretinde bulundu.

İkindi namazından sonra Çatalan Camisi önünde toplanan köy halkı, yürüyerek mezarlığa gitti. Burada Soma'daki maden faciasında başta olmak üzere hayatını kaybedenler için dua edildi.

Ardından, köy halkı önce maden şehitlerinin mezarları başında tek tek dua etti. 9 işçinin yakınları ve arkadaşlarının ağıtları, yürekleri burktu.

- İki kız kardeş iki erkek kardeş için ağladı

Mezarlığa ziyarete gelen Cennet Aldemir, eşi Ramazan Aldemir için dua etti, gözyaşlarına hakim olamadı.

Ablasının eşi Ramazan'ın kardeşi İsa Aldemir ile nişanlı olan ve Ramazan Bayramı'nda düğün planları yapan Makbule Taşdelen de hayallerinin madende son bulduğunu belirterek, mezar başında ağladı.

Ramazan ve İsa Aldemir'in babası Sebahattin Aldemir ise iki çocuğunu da faciada kaybettiğini dile getirerek, "Bu bayramda elimi kim öpecek? Evimiz sessiz kaldı" dedi.

Faciadan yaralı kurtulan Musa Taşdelen, hayatını kaybeden arkadaşı ve akrabaları için mezarları başında gözyaşı döktü. Taşdelen, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Musa Taşdelen Balıkesir Soma Politika Güncel Haberler

title