Haberler

Alman Pilot Sendikasına Bağlı Lufthansa Pilotları İş Bıraktı

Güncelleme:

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasına bağlı Lufthansa pilotları, Frankfurt'ta kısa ve orta mesafe uçuşlarda iş bırakma eylemi başlattı.

Lufthansa, grev sebebiyle 200'den fazla uçuşun iptal edildiğini ve yaklaşık 25 bin yolcunun grevden etkilendiğini bildirdi. Saat 23.00'e kadar sürecek eylemin etkilerinin yarın sabaha kadar devam etmesi bekleniyor.

LUFTHANSA'DAN AÇIKLAMA

Lufthansa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, eylemden etkilenen yolcuları için 2 bin 200 otel odası rezerve edildiğini ve ayrıca Lufthansa ve Fraport'un vize sebebiyle Almanya'ya giremeyen yolcular için 500 yataklı alan oluşturduğunu duyurdu.

"EYLEMİ GEÇ DUYURDUK"

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Kay Kratky, yaptığı açıklamada, sendikanın eylemi geç duyurduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Grev sebebiyle oluşan aksaklıklardan dolayı yolcularımızdan özür diliyoruz. Sendika dün grevi saat 17.00'den sonra duyurduğu için çok kısa bir zamanımız vardı. Dün akşamdan beri yolcularımıza bilgi verebilmek için çalışıyoruz. Bu yılın en yoğun seyahat günlerinden biri olarak grevin cuma gününe, üç Alman eyaletinde okulların tatil sonuna denk gelmesi çok zor oldu. Ancak yine de yolcularımızın hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız."

MAKİNİSTLERDE EYLEME GİTTİ

Öte yandan, Almanya Tren Makinistleri Sendikasının da Alman Demiryolu Deutsche Bahn personelinin yarın grev yapacağını duyurması sebebiyle yolcuların uçak yerine trenle seyahat etmeleri zora girdi.

Söz konusu eylemler Hessen, Rheinland Pflaz ve Saarland eyaletlerinde okul tatil sezonunun sona ermesiyle yolcuların seyahat planlarında değişiklik yapmasına sebep olacak.

ERKEN EMEKLİLİK VE ZAM TALEBİ

Cockpit, Lufthansa yönetiminden erken emeklilik konusundaki taleplerini karşılamasını ve pilotların maaşlarına zam yapılmasını talep ediyor.

Almanya genelinde 9 bin 500 üyeye sahip Alman Cockpit (VC) sendikası, nisan ayında yaptığı uyarı grevinde Lufthansa yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal etmiş, iptallerden 400 bin yolcu etkilenmişti

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title