Haberler

Kuyrukta Sıkılan TIR Şoförü, Aracına Çanak Anten Taktırdı

Güncelleme:

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyrukta beklemekten sıkılan TIR şoförü, aracına taktırdığı çanak anten sayesinde gündemi takip ediyor.

Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkmak isteyen TIR'lar, haftasonu yoğunluğu sebebiyle 10 kilometre kuyruk oluşturdu. Kuyrukta beklemekten sıkılan bir TIR şoförü ilginç yönteme başvurdu. TIR'a çanak anten taktıran şoför, ülke gündemini takip ediyor.

"12 SAATTEN ÖNCE KAPIYI GEÇEMİYORUZ"

Özellikle Kapıkule'de kilometrelerce uzayan kuyruğu bekleyen TIR şoförleri, zaman geçirebilmek için araçlarına taktırdıkları çanak antenle televizyon izleyerek vakit geçiriyor. İstanbul'dan Almanya'ya giden İsmail Türk, televizyon izleyebilmek için aracına çanak anten kurduğunu, gündemi buradan takip ettiklerini kaydetti. TIR şoförü Türk, "Dün geldik buradayız, bu görüntüye göre yarına anca geçeriz. Ama bu ilk değil yani, sistem problem, Bulgar tarafına geçiyorsun, onlar aynısı söylüyor, Türk tarafına geçiyorsun onlar da aynısını söylüyor. Burada bomboş olduğu zaman bile 12 saatten önce kapıyı geçemiyoruz. Burası bizim evimiz. Gördüğünüz gibi televizyonumuz burada, teybimiz aynı şekilde ne yapalım. 1 ayın 28 günü bu arabanın içinde geçiyor. Bu çanak anteni Türk televizyonlarını seyretmek için, medyayı ve haberleri yakından takip etmek için kurduk. Gündemi buradan takip edebiliyoruz başka bir yerimiz yok, bir yerde bir Türk gazetesi bulursak işte o kadar sadece" dedi.

"BU SİSTEME BİR ÇARE BULSUNLAR"

Öte yandan, Denizli'den Avrupa'ya yola çıkan TIR şoförü Yasin Demir, "Öğrendiğimize göre sistemlerin değiştiğini söylüyorlar, Türkiye Cumhuriyeti neden bu sistemlere çözüm bulmuyor, bu 2 yıl önce de değişti. Dünyadaki bütün gümrükler takır takır işlerken bizim gümrüklerde neden bu kadar bekliyoruz. Sorun Kapıkule'den kaynaklanıyor, Bulgaristan'dan kaynaklanmıyor. Bulgar tarafında 3 kantar birden çalışıyor, bizimkiler içeriye araba almıyorlar. Bizim Ulaştırma Bakanlığımız nerede? Neden bunlara çare bulmuyorlar, bizi neden düşünmüyorlar?" diye sitemde bulundu. Kapıkule'de uzun kuyruklar oluşturan TIR'lar ortalama 48 saatte Kapıkule'ye ulaşabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Türk İstanbul Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Hasan Yildirimxelo@hotmail.de:

Kapikule en büyük rüsveti topliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title