Haberler

Kuyap'tan Mesleki Eğitim Öğretmenlerine Uygulamalı Eğitim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) faydalanıcısı olduğu ve Avrupa Birliği ile TOBB tarafından ortaklaşa finanse edilen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP), kapsamında mesleki eğitim öğretmenlerine "Pratik eğitim ve firma gezileri programı düzenleniyor.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) koordinasyonunda yürütülen proje kapsamında mesleki eğitim öğretmenleriyle, sanayicilerin buluşturulması ve karşılıklı bilgi paylaşımının yapılması hedefleniyor.

Uzmanlar ve firma temsilcileri tarafından verilen pratik eğitimler sonrası katılımcılar firma ziyaretleri gerçekleştiriyor. Firma temsilcilerinin verdiği pratik bilgileri uygulamalı olarak da yerinde inceleyen katılımcılar uyum kavramı ve uygulamaları konusunda bilgi sahibi oluyor.

KUYAP ile Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Van, Kastamonu, Sivas, Samsun, Elazığ, Kars, Erzurum, Kahramanmaraş ve Batman illlerinde işletme çalışan ve işverenlerinin, insan kaynaklarına yatırım yoluyla küresel ekonomideki değişimlere uyum yeteneklerinin arttırılması hedefleniyor.

Proje kapsamında Gaziantep'te yerleşik mesleki eğitim veren kurum ve kuruluşlarda görev alan öğretmenler ile Sanko Tekstil İşletmeleri, Sanko Havlu, Sanko Narlı Çimento, Ansa Ambalaj, Merinos, Pamyağ, Pakten, Oba Makarna, Güvensac, Or-al Tekstil, Sanko Karataş Beton firmalarının yer alacağı bir günlük bir bilgilendirme ve bunun devamında dört günlük firma gezileri organize ediliyor.

Firma temsilcilerinin GSO'da yapacakları sunumda firmalarını tanıtması ve özellikle İnsan Kaynakları ile ilgili sorunları ve beklentilerini öğretmenlere aktararak bilgi paylaşması bekleniyor. Öğretmenlerin şirketlerin günlük çalışma koşulları ve uygulamada karşılaştıkları aksaklıkları yerinde gözlemlemeleri amacıyla firmalar yerinde ziyaret ediliyor. Böylelikle öğretmenlerin geleceğin çalışanları olacak öğrencilerine, iş hayatının pratikteki durumu ve uyum kavramı ile ilgili bilgi aktarabilmeleri ve KUYAP projesi kapsamında üretilen bilgi birikiminin daha fazla kişiye ulaşması amaçlanıyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Gaziantep Türkiye Sanko Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title