Haberler

Kutlu Doğum Haftasında Kum Sanatı Gösterisi

Güncelleme:

Erzurum'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kum sanatı ve sema gösteri yapıldı.

Erzurum'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kum sanatı ve sema gösteri yapıldı.

Atatürk Üniversitesi tarafından, Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen programda, sanatçı Ömer Furak Elmas kum sanatı gösterisi sundu.

Elmas'ın yaptığı figürlerden özellikle Kur'an-ı Kerim, Kabe ve Sultanahmet Camisi, salondan büyük alkış aldı. Sanatçı, kum sanatıyla Asr-ı Saadet'i canlandırdı.

Kuran tilavetiyle devam eden programda ilahi grubu konser verdi, sema ve tasavvuf topluğu da sema gösterisi yaptı.

Mevlana Eğitim Kültür Derneği Başkanı Abdülhamit Çakmut, yaptığı konuşmada, topluluğun dünyanın dört bir tarafında Türk İslam kültürünü başarıyla temsil ettiğini belirterek, sevginin, şefkatin önemli olduğunu söyledi.

Çakmut, "Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in ayağının tozu olmaya aday olmalıyız. Huzur buradadır, mutluluk buradadır, reçete de buradadır. Kendimizi dinlemeli ve kendimize bakmalıyız. Televizyonun bir düğmesiyle bütün dünyayı tanırken maalesef kendi kendimizi tanımıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'in güzel ahlaklı olmayı emrettiğini vurgulayan Çakmut, şunları kaydetti:

"Sen iyi bir insansan, güzel ahlaklı olacaksın. Güzel ahlak ne demektir; sevginin, saygının ve bilginin olduğu bir insandır. Sevgi ve saygı yetmiyor, bilginin olması şarttır. Peygamber Efendimiz, 'sana bir kelime öğretenin kölesi ol' diyor. 'İlim Çin'de de olsa gidip, bulacaksınız' diyor. Çünkü bilgisiz toplumlar, anarşist ve birilerinin emrinde oluyor. Halbuki bize cansızı dahi emanet eden bir Kur'an-ı Kerim var. Lütfen, birbirinizi sevin, anlamaya çalışın. Bilgiyle beraber sevginizi yoğurun. Bizim tez elden bunları yapmamız lazım." - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Atatürk Üniversitesi Sultanahmet Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title