Haberler

Kurtulmuş: "Çok Etkin Bir Çalışma Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgemizde Yerine Getirilmeye...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamaları Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1) "Türkiye'deki din hizmetleri, din hizmetlerinin değişen kültürel sosyolojik şartlara göre yeniden gözden geçirilmesi, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gelişmeler çerçevesinde din hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için yapılacaklar konusunda Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımızın soruları ve katkılarıyla önemli bir görüşmeyi yapmış olduk" -"Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planımızın 82 maddelik şekli, Bakanlar Kurulunda konuşulmuştur.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un açıklamaları Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)

" Türkiye'deki din hizmetleri, din hizmetlerinin değişen kültürel sosyolojik şartlara göre yeniden gözden geçirilmesi, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gelişmeler çerçevesinde din hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için yapılacaklar konusunda Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımızın soruları ve katkılarıyla önemli bir görüşmeyi yapmış olduk"

-"Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planımızın 82 maddelik şekli, Bakanlar Kurulunda konuşulmuştur. Bu süre içerisinde bu teklif edilen bakanlıklar arasındaki müzakereyle oluşturulan bu eylem planının ilgili eylemlerinin bir kısmının sahada yapılmaya başlandığını, uygulamaya başlandığını da görmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz"

-"Silopi'de terörün sona erdirilmesinden sonra, şu an itibarıyla eğitim tamamıyla gerçekleşebilir durumdadır. Sadece süreçte zarar görmüş olan birkaç okuldaki öğrenciler başka yerlere alınarak Silopi'deki okulların tamamında eğitim başarılı şekilde verilmeye başlanmıştır"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, " Türkiye'deki din hizmetleri, din hizmetlerinin değişen kültürel sosyolojik şartlara göre yeniden gözden geçirilmesi, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gelişmeler çerçevesinde din hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için yapılacaklar konusunda Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımızın soruları ve katkılarıyla önemli bir görüşmeyi yapmış olduk" dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplantıda, iki temel konuyu ele aldıklarını, bunlardan birinin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından Türkiye'deki diyanet hizmetleriyle ilgili yaptığı sunum olduğunu söyledi.

Uzun yıllar sonra ilk kez Diyanet İşleri Başkanının Bakanlar Kuruluna brifing sunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Kapsamlı brifingi almış olduk. Burada, Türkiye'deki din hizmetleri, din hizmetlerinin değişen kültürel sosyolojik şartlara göre yeniden gözden geçirilmesi, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gelişmeler çerçevesinde din hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi için yapılacaklar konusunda Bakanlar Kurulu üyesi arkadaşlarımızın soruları ve katkılarıyla önemli bir görüşmeyi yapmış olduk" diye konuştu.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığının mevcut potansiyeli, fiziki potansiyeli ve bu anlamda insan kaynakları bakımından değerlendirilmesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Yeni ihtiyaçlar çerçevesinde, günün şartlarına uygun şekilde Diyanet İşleri Başkanlığının potansiyelinin artırılması için neler yapılabilir, bu konudaki teklifler, bu konudaki görüşler ve perspektifler bu toplantıda paylaşılmış oldu. Ayrıca Diyanet İşler Başkanlığımızın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden terörle mücadele sonrasında uygulamaya koyduğumuz 'Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planı' çerçevesinde atacağı adımların koordinasyonu, bu adımlarda Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının ve diyanet işleri camiasının katkılarının neler olabileceği konusunda da görüş alış verişinde bulunduk."

-"Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planı..."

Toplantıda ele alınan ikinci konunun, "Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planı" olduğunu anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Uzunca süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz, çeşitli defalar bakanlar arasında koordinasyon toplantıları ve arkasından bakanlıklarda görevlendirilmiş olan ilgili kişilerle yapılan toplantılar sonucunda, son halini verdiğimiz, son derece dinamik olan Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planımızın 82 maddelik son şekli, Bakanlar Kurulunda konuşulmuştur. Bu süre içerisinde bu teklif edilen bakanlıklar arasındaki müzakereyle oluşturulan bu eylem planının ilgili eylemlerinin bir kısmının sahada yapılmaya başlandığını, uygulamaya başlandığını da görmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu eylem planı, sadece güvenlik maksadıyla eylem planı değil sadece terör ve terörle mücadele kapsamında yapılacak güvenlik çalışmalarıyla ilgili değil bunun da ötesinde, bunu da kapsayacak şekilde sosyal kültürel, toplumun bütün alanlarını kapsayan, Sayın Başbakanımızın Mardin'de açıklamış olduğu 10 maddelik ana başlıkların tamamıyla ilgili kültürel alanda, ekonomik alanda, sosyal alanda toplumun yeniden rehabilitasyonu alanında, şehirlerin yeniden imar ve inşası alanında atılacak adımların koordinasyonuyla ilgili bir eylem planıdır."

Birlik Huzur ve Demokrasi Eylem Planı'nın, kendisinin koordinasyonunda, ilgili Bakanların bu kurula verecekleri kişilerle birlikte oluşacak bir çalışma grubundan müteşekkil olacağını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar, Başbakanlık genelgesiyle ilgili bakanlıklara ve kamu kuruluşlarına gönderilerek bu çalışmaların daha etkin bir şekilde yapılması temin edilecektir. Ümit ediyoruz ki il il terörden kurtarılmış olan ilçeler ve yerleşim birimleri ele alınarak bu illerdeki ilçelerdeki sorunların ortadan kaldırılması için kısa dönemde, orta dönemde ve uzun vadede yapılacak faaliyetler dikkatle ve büyük bir koordinasyon içinde ele alınacak, çok süratli bir şekilde ortaya çıkan terörün yakıp yıktığı bu görüntülerden de ve daha da önemlisi insanların içine girmiş oldukları bu haleti ruhiyeden de çok hızlı şekilde ilçelerimiz ve yerleşim yerlerimiz kurtarılacaktır."

-"Silopi'de eğitim tamamıyla gerçekleşebilir durumdadır"

Silopi'de terörle mücadelenin ardından eğitim ve sağlık hizmetlerinin tamamen verilebilir hale geldiğini anlatan Kurtulmuş, "Silopi'de terörün sona erdirilmesinden sonra, şu an itibarıyla eğitim tamamıyla gerçekleşebilir durumdadır. Sadece bu süreçte fiziki olarak zarar görmüş olan birkaç okuldaki öğrenciler başka yerlere alınarak Silopi'deki okulların tamamında eğitim başarılı bir şekilde verilmeye başlanmıştır. Aynı şekilde sağlık hizmetleri ve diğer hizmetler' dedi.

"İlçeler terörden temizlendikçe burada ilgili kamu kurum kuruluşları bir araya gelerek çalışmalarını yapıyorlar, devam ediyorlar ve şu anda çok etkin bir çalışma Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgemizde yerine getirilmeye çalışılıyor" diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Ayrıca her hafta sonu ilgili bakan arkadaşlarımız kendi bakanlıklarıyla ilgili çalışmaları denetliyor, yerinde inceliyorlar. Ümit ediyorum bu eylem planı çok kısa süre içinde haya geçirilecek, uygulamaların sonuçları alınacak ve terörün ortaya çıkarmış olduğu bu ağır faturanın bir an evvel ortadan kaldırılması için toplumla bütünleşmiş şekilde süreç devam ettirilecektir ve sonuçlandırılacaktır."

"Bu mücadelede emeği geçen, bu mücadelede gerçekten bütün güçleriyle sahada var olan herkese milletimiz adına teşekkür ediyorum" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Yine her gün haberlerini alarak acıyla irkildiğimiz şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bütün şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize de şifa diliyorum. İnşallah en kısa zaman bu süreç sonlandırılmış olur" şeklinde konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
title