Haberler

Kurtulmuş: "Birbirimizin Düşmanı Değil, Birbirimizin Rakibiyiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vatandaşları selamlaması - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vatandaşlara çiçek vermesi - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması 'Birbirimizin düşmanı değil rakibiyiz'Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz siyasi partiler olarak şu şuurla hareket etmemiz lazım. Fikirlerimiz farklı olsa da birbirimizin düşmanı değiliz. Partiler olarak birbirimizin düşmanı değil, birbirimizin rakibiyiz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vatandaşları selamlaması - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un vatandaşlara çiçek vermesi - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un konuşması 'Birbirimizin düşmanı değil rakibiyiz'Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Biz siyasi partiler olarak şu şuurla hareket etmemiz lazım. Fikirlerimiz farklı olsa da birbirimizin düşmanı değiliz. Partiler olarak birbirimizin düşmanı değil, birbirimizin rakibiyiz" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'da bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Mustafa Rakım Efendi Parkı'nda vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, bir gazetecinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Çözüm Süreci'nin kalp krizi geçirdiği" yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine, Çözüm Süreci'nin seçim atmosferine heba edilmemesi gerektiğini vurguladı.Hiçbir siyasi partinin, Çözüm Süreci'ni seçimde oy alma aracı olarak kullanmaması gerektiğine işaret eden Kurtulmuş, söz konusu sürecin millete mal olduğunu anlattı.Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, seçim sürecinde, HDP'den tansiyonu düşürecek açıklamalar beklediklerini dile getirdi."30 Mart seçimleri öncesinde olduğu gibi 7 Haziran seçimleri öncesi de bir provokasyon olmasını bekliyor musunuz, size herhangi bir istihbarat ulaştı mı?" soru üzerin Kurtulmuş, Türkiye'nin sırat köprüsünden geçtiğini belirtti. Bir kısım çevrelerin, Türkiye'nin güçlü yürüyüşüne mani olmak isteyebileceğine dikkati çeken Kurtulmuş, şunları söyledi: "Bunun yolu nedir? Türkiye'de provokasyonlar yapılabilir, Türkiye'de birtakım halkı huzursuz edecek çalışmalar yapılabilir. Bundan kaçınmak lazım. Bunu sağlamanın yolu da siyaset dilini gerçekten düzeltmekten geçiyor. Biz siyasi partiler olarak şu şuurla hareket etmemiz lazım. Fikirlerimiz farklı olsa da birbirimizin düşmanı değiliz. Biz partiler olarak birbirimizin düşmanı değil, birbirimizin rakibiyiz.""Polemik konusu yapılmasını doğru bulmayız"Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kendisine tahsis edilen makam aracını iade edeceğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Kurtulmuş, "Diyanet İşleri Başkanımız böyle bir karar almışsa, gerçekten doğru olan budur. Madem aracı iade etmek istiyor, dolayısıyla onun kararına burada saygı duyarız. Bunun polemik konusu yapılmasını da doğru bulmayız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Ünye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title