Haberler

Kurbanlıkları Elinde Kalanlara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Müjde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kurban Bayramı nedeniyle elde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından satın alınacağını açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kurban Bayramı nedeniyle elde kalan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından satın alınacağını açıkladı.

Bakanlıktan Kurban Bayramı'na ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bayramı sonrasında geçen yıl olduğu gibi kesim zorunluluğu olmadan canlı hayvan alımı yapılacağı belirtildi. Açıklamaya göre, başta batı bölgelerindeki iller olmak üzere, Türkiye genelinde Kurban Bayramı dolayısıyla kurban pazarlarına getirilen ancak yetiştiricilerin ellerinde kalan hayvanların, değerlerinin altında satılmaması, geri dönüş sürecindeki mali giderler konusunda sıkıntı yaşanmasını engellemek amacıyla Et ve Süt Kurumu tarafından satın alınacak.

YARINDAN İTİBAREN ALIMLAR BAŞLAYACAK

2013 yılı içeresinde pilot uygulaması yapılan ve yetiştiriciler tarafından ilgi gören canlı kurbanlık alım metoduyla Kombina Müdürlükleri tarafından yarından (8 Ekim 2014) itibaren, hayvanların fiziksel ve hayvan hastalıkları yönünden muayenelerinin yapılarak, Kombina Müdürlüğünün bulunduğu Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat illerinde işletmeler bünyesinde belirlenen şartlarda alım yapılacak.

Bu kapsamda, elde kalan kurbanlıklar, canlı kasaplık sığırlardan, asgari 400 kilo ve üzeri canlı ağırlıktaki besi kondisyonu yüksek erkek canlı kasaplık sığırın canlı kantar tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşülmesi sonucu elde edilen ağırlığına 10,50 lira ve canlı kilo üzerinden yüzde 50 peşin, kalanı 30 gün vadeyle alınacak.

320-399 kilo canlı ağırlıktaki besi kondisyonu yüksek erkek canlı kasaplık sığırın canlı kantar tartımlarından yüzde 8 tokluk firesi düşülmesi sonucu elde edilen ağırlığının 10,00 lira ve canlı kilo üzerinden yüzde 50 peşin, kalanı 30 gün vade ile alımları gerçekleştirilecek. Ayrıca, 2. ve 3. kalite dişi hayvanlar canlı alım kriterleri ile değil kurumun diğer alım kriterlerine uygun şekilde alınacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title