Haberler

Kurban Bayramı'nda Ego Otobüsleri Yine Ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için tüm önlemleri aldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için tüm önlemleri aldı.

EGO otobüsleri bu bayramda da ücretsiz olacak. Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ, Zabıta, İtfaiye, Kent Estetiği gibi birimleri ile ALO 153 Şikayet hattı bayram süresince hizmetlerini aksatmadan vermeye devam edecek .

Uygulamaya koyduğu yeniliklerle her zaman öncü olan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 20 yıl önce başlattığı bayramda ücretsiz otobüs uygulaması, yıllar içinde geleneğe dönüşürken, diğer belediyeler tarafından da örnek alındı.

Ankaralılar her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanacak. 4 günlük bayram süresince EGO otobüsleri 4 Ekim Cumartesi, 5 Ekim Pazar, 6 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Salı günleri ücretsiz olacak.

Ayrıca bu yıl da Başkentliler mezarlık ziyaretlerini de arife gününden itibaren belirlenen bazı noktalardan kalkacak EGO otobüsleriyle ücretsiz olarak yapabilecek.

EGO otobüslerini tercih eden vatandaşlar "EGO Cepte" uygulaması ile de otobüslerin durağa hangi saatte, hangi dakikada geleceğini internet ortamından veya ALO 153'ü arayarak öğrenebilecekler.

BELEDİYE BİRİMLERİ GÖREV BAŞINDA

Doğumdan ölüme kadar her zaman Başkentlilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ, Zabıta, İtfaiye, Kent Estetiği gibi birimleri ile ALO 153 Şikayet hattı da Kurban Bayramı süresince hizmetlerini aksatmadan vermeye devam edecek.

ALO 153 olarak bilinen "Mavi Masa" 7/24 çalışarak, bayram boyunca Ankaralıların dilek, talep ve şikayetlerini almaya devam edecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız olarak görev yaparak, Bayram süresince Başkentlilerin acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar ASKİ'ye ALO 153 no'lu telefonla ulaşabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı kent içi ulaşımında düzenliliği sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek maksadıyla Ulaşım Merkez Amirliği ekipleri ile durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak.

MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIR

Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarında vatandaşların ziyaretlerini rahat ve huzur içinde yapabilmeleri için buralarda trafik düzeni ve denetim hususlarında gerekli önlemleri aldı. Bayram süresince vatandaşlar karşılaştıkları tüm olumsuzlukları 231 79 84 - 229 66 91 numaralı telefonları arayarak bildirebilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü personeli Sincan, Gölbaşı, Cebeci, Karşıyaka ve Bağlum mezarlıklarında her bayramda olduğu gibi bu bayramda da görev yapacak.

Başkent'teki Kabristan ziyaretlerinde "Mezarlık Bilgisayar Sistemi" (MEBİS) de vatandaşlara aradığı mezarı bulmasında kılavuz oluyor. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS'te yer alan Kiosklar sayesinde vatandaşlar, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla buluyor. Başkent'teki kabristanlarda yakınları bulunan vatandaşlar, http: //www.mebis.ankara.bel.tr adresine girerek mezarlığın yeri ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabiliyorlar.

İTFAİYEDEN UYARILAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı da diğer günlerde olduğu gibi Kurban Bayramı süresince 7/24 mesaisini sürdürecek.

Ankara İtfaiyesi yetkilileri Ankaralıların bayram süresince piknik yerlerine akın edeceğini öngörerek, vatandaşlara "Ateşe dikkat" uyarısı yaptı. İtfaiye yetkilileri bayram süresince evlerinden ayrılacak olanlara ise evlerindeki, elektrik, su ve doğalgaz vanalarını mutlaka kapatmalarını istedi.

İLAÇLAMA BAYRAM SONRASINA KADAR DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle yaklaşan bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 25 araç ve 60 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarına Kurban Bayramı sonrası da devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kurban Bayramı Karşıyaka Sincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title