Haberler

Kumluca'da Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Kumluca'da hasar tespit çalışmaları başladıANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yaklaşık 650 hektarlık orman alanının yanında çok sayıda ev ve eklentileri ile sera, bahçe ve hayvanların zarar görmesine neden olan yangınlarla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Kumluca'da hasar tespit çalışmaları başladı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde yaklaşık 650 hektarlık orman alanının yanında çok sayıda ev ve eklentileri ile sera, bahçe ve hayvanların zarar görmesine neden olan yangınlarla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Kumluca'ya bağlı Erentepe Mahallesi'nde geçen cuma günü başlayıp rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın Belen, Toptaş ve Sarıkavak mahallelerinde etkili oldu. İlk yangın devam ederken pazar günü Adrasan Mahallesi'nde yeni bir yangın başladı. Bu yangın da Adrasan ile Yeşilköy ve Yazır mahalleleriyle Olimpos Mevkii'nde etkili oldu. Erentepe'de başlayıp yayılan ve yaklaşık 500 hektarlık orman alanının yanmasına neden olan yangın, itfaiye ve orman işçilerinin yanında 3 uçak, 10 helikopter, 60 arazöz ve 400 işçi ile müdahale edilerek 3 günde kontrol altına alınabildi. Yaklaşık 150 hektar orman alanının zarar gördüğü, 20 saatte kontrol altına alınabilen Adrasan'daki yangına ise 8 helikopter, 3 uçak, 2 komuta helikopteri, 80 arazöz ve çok sayıda personel müdahale etti.

SÜMER ÖN TESPİTİ AÇIKLADI

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, hasara ilişkin ön tespitlerde Erentepe Mahallesi'nde 20 ev, 3 ağıl, 4 samanlık ve 40 çitçiye ait 80 dekar, 60 çiftçiye ait 300 dekarlık bahçenin hasar gördüğünü açıkladı. Sümer, Toptaş Mahallesi'nde 2 ev, 1 depo, 20 çiftçiye ait 40 dekar sera, 1 çiftçinin 10 dekar bahçesi, Belen Mahallesi'nde 12 çiftçiye ait 55 dekar bahçe, Sarıkavak Mahallesi'nde ise 1 çiftçiye ait 30 dekar bahçenin yangından dolayı kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

HASAR TESPİTİNE BAŞLANDI

Yangının kontrol altına alınması ardından hasar tespit çalışmaları da başlatıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler zarar gören tarım alanlarını incelerken, meyve bahçelerindeki ve seralardaki zararlar tespit ediliyor. Ekili alanların sigortalı olup olmadığının kontrolü yapılırken, yangında zarar gören ürünler, seraların kaç yıllık olduğu, hangi tarım alet ve ekipmanlarının zarar gördüğünü rapor haline getiren ekipler, zarar gören veya telef olan hayvan türleri ve sayılarını da not ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi evleri zarar görenlerin barınma ve gıda gereksinimlerini gidermeye çalışırken, yanan ev ve eşyaların tespitini ise Kumluca Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yapıyor.

KONTEYNER EVLER

Yangın bölgesinde yürütülen çalışmaları inceleyen Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, ekiplerden bilgi aldı. Yangından etkilenenlerin acil ihtiyaçlarının tespitinin yapılarak giderilmesi yönünde çalıştıklarını aktaran Başkan Çetinkaya, şöyle dedi:

"Yangınlar kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında yangın bölgesinde öncelikle evleri etkilenen vatandaşlarımızı tespit ederek acilen barınma ve temel yaşam ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şu ana kadar Adrasan Mahallesi'nde yangından evleri etkilenen vatandaşlarımız için ilk etapta 5 konteyner ev konulacak. Erentepe Mahallesi'nde de aynı şekilde yangından etkilenen vatandaşlarımız için konteyner ev temin edeceğiz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından bugün içinde konteyner evler yangın bölgesine ulaştırılacak."

"YANGINLAR KONTROL ALTINDA"

Serik Belediye Başkanı Ak Partili Ramazan Çalık da yangın bölgesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve bölge halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Belen Mahallesi'nde yangın komuta merkezine gelen Başkan Çalık'a Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar eşlik etti. Burada yangınla ilgili son durumu aktaran Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının ilk başladığı andan itibaren yoğun olarak söndürme çalışması yürütüldüğünü anlattı. Bölgede rüzgarın sürekli yön değiştirmesi ve arazi koşullarının zorluğu nedeniyle yangına müdahalenin zorlaştığına dikkati çeken İsmail Üzmez, canla başla çalışan ekiplerin mücadelesi sonucu yangınların kontrol altına alındığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erentepe Kumluca Adrasan Belen Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Yakanları Allah Islah Etsin:

Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı başa Leylam Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leylam Her an Gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlam ayrılık vermesin Gökte uçan kuşa Leylam Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulüm Gelir garip başa Leylam

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title