Haberler

Kumaş Üreticileri Paris Moda Fuarına Katıldı

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), moda dünyasının en prestijli fuarlarından olan Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına katıldı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), moda dünyasının en prestijli fuarlarından olan Premiere Vision Paris ve Texworld Paris fuarlarına katıldı.

İpekten örme ve pamuklu  kumaşa, kot kumaşına kadar akla gelebilecek her türlü kumaş çeşidi ve aksesuarların sergilendiği fuarlara, Türkiye 168 Türk firması ile katıldı.

UTİB Başkanı İbrahim Burkay yaptığı yazılı açıklamada, Premiere Vision ve Texworld Fuarlarının dünyada tekstil sektöründeki eğilimlerin takip edilmesi ve ülkelerin kendi tasarımlarını göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

UTİB olarak katıldıkları fuarlar aracılığıyla sektördeki eğilimleri takip etme fırsatı yakaladıklarını belirten Burkay, " Fransa, kumaş sektörünün hedef pazarları arasında yer alıyor.  Ülkemizin pazardaki prestijini ve hakimiyetini artırmak açısından Fransa'da düzenlenen fuarlar önem taşıyor" dedi ve şöyle devam etti:

FRANSA ÖNEMLİ İTHALATÇI

"2013 yılında Fransa 4.7 milyar dolar tekstil ithalatı yaptı. Aynı yıl Türkiye'den de 148 milyon dolarlık tekstil ithalatı oldu. Fransa'nın en büyük tekstil tedarikçileri İtalya, Almanya ve Çin'dir. 2013 yılında İtalya bu pazara 928 milyon dolar, Almanya 607 milyon dolar, Çin ise 390 milyon dolar ihracat yaptı. Bu arada bu pazara en fazla ihracat yapan İtalya, Almanya gibi ülkeler ihraç ettikleri bu ürünlerin önemli bir bölümünü zaten Türkiye'den tedarik ediyor."

190'DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

UTİB Başkan Yardımcısı Pınar Taşdelen Engin de, üye firmaların Rusya, Almanya, Amerika, Romanya, İran, Birleşik Krallık, İtalya, Polonya, Fas, Belçika, Bulgaristan, Mısır, Ukrayna başta olmak üzere tüm kıtalara yayılan 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmakta olduğuna işaret etti ve ekledi:

"Coğrafi konumu ile bu bölgelerdeki tüm önemli ticaret merkezlerine ulaşım açısından çok uygun bir lokasyonda bulunan İstanbul, dinamik ticaret ortamı, global hazır giyim kumaşları üreticileri ve hızla gelişen bölgelerdeki satın alıcılar için yeni bir buluşma noktası durumunda." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Paris Moda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title