Haberler

Kritik MGK Zirvesine "Paralel Yapı" Damga Vurdu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk kez yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. Kurulun, Çankaya Köşkü'nde saat 14.25'te başlayan Ekim ayı olağan toplantısı yaklaşık 10 buçuk saat sürdü. Toplantıda öne çıkan konu ise "Paralel yapı"yla mücadele oldu.

DAVUTOĞLU İLK KEZ BAŞBAKAN SIFATIYLA KATILDI

Ahmet Davutoğlu'nun ilk defa başbakan sıfatıyla katıldığı toplantı, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da yer aldığı MGK oldu.

"LEGAL GÖRÜNÜMLÜ İLLEGAL PARALEL YAPILAR"

Milli Güvenlik Kurulu'nun ardından yapılan açıklamada, "Ülkemizin güvenliği, halkımızın huzuru ve kamu düzenini ilgilendiren hususlar ayrıntılı olarak görüşülmüştür. Bu kapsamda milli güvenliğimizi tehdit eden ve kamu düzenini bozan iç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten paralel yapılanmalar ve illegal oluşumlarla yürütülen mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

SURİYE KONUSU

MGK'nın ekim ayı bildirisinde, " Suriye'de dördüncü yılını tamamlamak üzere olan çatışma ortamının ülkemizin ve bölgemizin güvenlik ve istikrarına yönelik yansımaları, bu konudaki bölgesel ve uluslararası yaşanan son gelişmeleri de içerecek şekilde müzakere edilmiştir" denildi.

Toplantıda öne çıkan diğer satırbaşları ise şöyle:

İSRAİL-FİLİSTİN ATEŞKESİ

"Başta Gazze'de sağlanan ateşkes olmak üzere, İsrail-Filistin ihtilafında yaşanan son gelişmeler, Libya ve Yemen'deki mevcut durum ile bölgesel yansımaları kapsamlı biçimde görüşülmüştür.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Terörle çok boyutlu mücadele kapsamında sürdürülen çözüm süreci ele alınmış, sürecin oluşturduğu olumlu atmosferi ve huzur ortamını bozmaya yönelik provokatif olaylara karşı kamu düzeni ve güvenliğini koruma konusundaki kararlılık teyit edilmiştir.

IŞİD KONUSU

Irak ve Suriye'de IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele, ülkemizin bu mücadelede uluslararası koalisyon içindeki konumu, Türkiye'ye müzahir gruplar başta olmak üzere, ılımlı muhaliflerin durumu ve yerinden edilen kişilere yönelik insani yardımlarımız görüşülmüştür. Ayrıca Irak'taki siyasi süreçte son dönemde yaşanan gelişmeler gözden geçirilmiş, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki irade teyit edilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (52)

Mustafa ARSLAN BBP:

AKP-PKK-KCK karşı olanlar parelel yapı oluyor. Parelel yapı denenler 12 yıldır AKPye destek verdiğinden neden o tarihlerde parelel denmiyordu, bu parelel denen güvenlik güçleri terörü bitirdi, KCK leri tutukladı, iktidar ne yaptı çözüm dedi tüm KCKlıları sokağa bıraktı, bunlarda canları istediği zaman olay çıkarıyorlar ülkeyi kardeş kan gölüne çeviriyorlar, yakıyorlar, yıkıyorlar, kamu malına zarar veriyorlar, vatandaşın malına zarar veriyorlar, parelel denen yargı mensupları 17-25 aralığı sorguladıkları için parelel oluyorlar. Hükümet başarısızlığını parelel denen olaya bağlamakta. bu parelel denen kişilerde bu milletin evlatları, bunlar uzaydan gelmedi, AKP nin yanlışlarını dile getirdiler diye bu damgayı vurdulr. PEYGAMBER EFENDİMİZ, HAKSIZLIKLARIN KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR, bu emri tüm inananlara.

23
2
yanıtYanıtla
HOCA:

BU YAZDIKLARIN ÜLKENİN GERÇEKLERİ, , , , , , TOPLUMDA GERGİNLİK ve KORKU HAKİM, , , , ,

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞ:

yaşım 60 oldu ben çok şeyler yaşadım, geçmiş olaylardan ibret çıkarmalıyız, artık toplumda sevgi, saygı olalı, güven olmalı. yorumcuların çoğu TOY ne yazdıklarını bilmiyorlar, bu yorum ülkenin gerçeğini dile getirmiş. taraflara sesleniyorun hatalı çezasını bulsun.

yanıt0
yanıt0
ALPEREN:

ŞAHSINIZA KÖTÜLÜK EDENLERİ AFFEDİNİZ, , , , LAKİN VATANINIZA, MİLLETİNİZEKÖTÜLÜK EDENİ ASLA AFFETMEYİNİZ. HZ. ALİ EFENDİMİZ. İNSANIMIZ TOPLUMUN HUZURU İÇİN ELİNE, DİLİNE SAHİP ÇIKMALI.

yanıt0
yanıt0
Misafir:

kamu düzenini kim bozuyormus bozanları doguda gördük devletin nasil tırstıgınıgücü yeten yeteneBu Paralel safsataları tamamen uydurma

17
2
yanıtYanıtla
adana:

kamu düzenini bozanlar ayrı devletin milletin egemenliğine kastedenler daha ayrı. biri sinsi , gizli, devletin maaaşını alırken yapıyo diğeri zaten belligizli dinlemeleri mit tırları, kumpaslar milletin mahremini dinleme izleme. . ne iş???

yanıt0
yanıt0
kral çıplak:

pkk itleri kalleşçe askerimizi sırtından vuruyor . orta doğu karışmış durumda türkiye savaşa girdim girecem diyor diken üstünde siz hala utanmadan sözde parelelin üstüne üstüne gidiyorsunuz tüm suçları onların üstüne yıkıyorsunuz günah keçisi yaptınız adamları egoist davranarak kendi çıkarlarınız uğruna devletin imkanlarını adamları bitirmek uğruna çabalıyorsunuz koltuklarda türkiyeyi temsil etmeniz lazım kendi egonuzu değil. . .

16
1
yanıtYanıtla
KEL:

Paralel maralel diye bir şey yok. Hükümet bu güne kadar olan her konudaki beceriksizliğini, yolsuzlukları sözde başkaları bu memleketi yönetiyormuş izlenimi vererek kendini sıyırmaya çalışıyor. Bunca yıldır ve hala sanki kendileri bu memleketin başında değillermiş gibi davranıyorlar.

13
4
yanıtYanıtla
Demokrat:

Oylar eriyor , 17ve 25 aralık sorumluluğu arştırılcak diye hırsızlar paniğe kapılıyorlar.

11
3
yanıtYanıtla
demokrat:

Yine faşist zihniyetini mi pazara taşıyorsun, ne kadar salak olduğunu buradakı toplumun çoğu anlamışdır.

yanıt0
yanıt0
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title