Haberler

Kozaklı'da Yatak Kapasitesi Nüfusun İki Katına Ulaştı

Güncelleme:

Termal turizmde Türkiye'nin önemli merkezlerinden Kozaklı'da, yeni yatırımlarla yatak kapasitesi ilçe nüfusunun iki katına çıktı.

MUSA ÖZYÜREK - MURAT ASİL - Türkiye'nin önemli termal turizm merkezlerinden 7 bin 400 nüfuslu Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde, son yıllardaki yatırımlarla tesislerin yataj kapasitesi 14 bine ulaştı.

Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şifalı olduğu bilimsel araştırmalarla ispatlanmış sıcak su kaynakları sayesinde termal turizmin vazgeçilmez merkezleri arasında yer alan Kozaklı'da yatak kapasitesinin her geçen yıl arttığını söyledi.

Özellikle 3 aylık yaz döneminde otellerin yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla hizmet verdiğini vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

"7 bin 400 nüfusu ilçemizde otellerin yatak kapasitesi 14 bine ulaştı. Kozaklı'daki gelişmeyi gören ve yaptığı yatırımın meyvesini alan turizmciler yeni yatırımlara yönelerek yatak kapasitelerini artırıyor. İlçedeki termal su kaynaklarından faydalanmak için Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve yurt dışından çok sayıda kişi Kozaklı'ya geliyor. Gurbetçilerin büyük çoğunluğu daha memleketlerine bile gitmeden Kozaklı'ya geliyor. Kışın da otellerimiz yüzde 60-70 dolulukla hizmet veriyor."

Özellikle büyük turist gruplarının kış döneminde Kozaklı'daki otellerde programlar düzenlediğini ifade eden Güven, "Bu da ilçede yaz kış tesislerin hizmet vermesini sağlıyor. Devre mülkler ve hizmete girecek yeni otellerimizle yatak kapasitemiz daha da artacak. Yeni oteller yöre insanına istihdam sağlıyor" diye konuştu.

Güven, Kozaklı'ya gelenlerin çok memnun ayrıldığını ve sonraki yıl başkalarını da getirdiklerini anlatarak, bu yoğun talebin yeni otel yatırımlarının yapılmasını sağladığını söyledi.

Genellikle yerli turiste hizmet verdiklerini, yabancı turistleri de termal turizme alıştırabilmek için Ürgüp'te bir firmayla anlaştıklarını belirten Güven, Kapadokya bölgesine gelen yabancı turistlerin bir gün de Kozaklı'da kalmaları için çaba harcadıklarını dile getirdi.

Kozaklı A ve C şifalı su grubunda

Uluslararası kabul görmüş Alman Kaplıcaları Birliği'nin sınıflamasına göre sodyumlu, kalsiyumlu ve klorlu olan Kozaklı'nın suyunun A ve C grubu şifalı sular grubuna girdiğini dile getiren Güven, "Sıcaklığı 96 dereceyi bulan suyun romatizma, cilt, kadın hastalıkları, ameliyat sonrası yaraların kapanmasında, kemik hastalıklarında, kireçlenmede, damar sertliğinde, mantar hastalıklarında etkili olduğu biliniyor. Bastonla gelip yürüyerek giden çok sayıda hastaya şahit oluyoruz" dedi.

İlçedeki Fizik Tedavi Hastanesine Türkiye'nin her yerinden hasta geldiğini ve şu anda taleplere cevap vermekte zorlanıldığını belirten Güven, yaklaşık 500 kişinin tedavi olmak için sırada beklediğini sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Güven Kozaklı Türkiye Termal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title