Haberler

İstanbul-İzmir Arasını 3,5 Saate İndirecek Köprüde Sona Doğru

Güncelleme:

Dünyanın 4. büyük asma köprüsü olacak olan ve İstanbul-İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek Körfez Köprüsü'nde ayak yüksekliği 252 metreye ulaştı.

İstanbul- İzmir karayolu yolculuğunu 3,5 saate indirecek Gebze Orhangazi Otoyolu Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'nde ayak yüksekliği planlandığı gibi yılsonu itibarıyla 252 metreye ulaştı. Yeni yılla birlikte İzmit Körfezi'nin iki yakasını birleştirecek köprüde halatlar çekilmeye başlanacak. Programda aksama olmazsa köprü silüeti Mayıs ayında ortaya çıkacak. Önümüzdeki yıl Aralık ayında da araç trafiğine açılacak.

YENİ YILDA HALATLAR ÇEKİLECEK

Gebze-Orhangazi- İzmir Otoyol Projesi'nin en hassas geçiş noktası olan körfez Köprüsü, Kocaeli'nin dilovası İlçesi'ndeki Dilburnu ile Yalova'nın Altınova İlçesi'ne bağlı Hersek burunları arasında yapılıyor. Daha önce planlandığı gibi her iki yakadaki ayakların yüksekliği yılsonu itibarıyla 252 metreye ulaştı. Ayakların üst noktalarında bugünlerde son çalışmalar yapılan köprüde, yeni yılla birlikte iki yakayı birleştirecek halatların çekimine başlanacak.

HAZİRAN'DA YÜRÜYEREK GEÇİLEBİLECEK

Bir süre önce burada incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'ın açıkladığı gibi, programda beklenmedik bir aksama olmadığı takdirde, köprüdeki halat çekim çalışmaları Şubat ayında tamamlanacak, Mayıs ayında da betonlar dökülerek köprünün silüeti ortaya çıkacak. Haziran ayında köprüden yürüyerek geçmek mümkün olacak. Ancak köprü araç trafiğine 2015 yılı Aralık ayında açılacak.

6 DAKİKADA KARŞIYA GEÇİLECEK

Körfez Köprüsü tamamlandığında, 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü ünvanını alacak. Köprü sayesinde, daha önce İzmit Körfezi'ni yaklaşık bir saatte dolaşan veya 45 dakikada feribotla karşıya geçen bir araç, 6 dakikada karşıya geçmiş olacak.

İZMİR-İSTANBUL KÖPRÜSÜ 3,5 SAATE DÜŞECEK

Gebze-Orhangazi İzmir Otoyol Projesi, köprüyle birlikte Bursa'nın Orhangazi ve Gemlik yakınlarından devam edip Ovaakça kavşağı ile Bursa Çevre yoluna bağlanacak. Yeni otoyol, mevcut Bursa çevre yolundan sonra Bursa ' Karacabey kavşağından yeniden başyayıp Susurluk'un kuzeyinden geçerek Balıkesir'e ulaşıyor. Otoyol buradan da Savaştepe, Soma, Kırkağaç ilçelerinin yakınından geçip Turgutlu'dan da İzmir ' Uşak devlet yoluna paralel ilerleyecek. Uzunluğu 384 kilometre olan otoyol projesi, ayrıca 43 kilometre bağlantı yolu ile birlikte 427 kilometre uzunluğa ulaşıyor. Projenin tamamı bittiğinde ise, İstanbul'dan çıkan bir araç normalde 7 saat olan İzmir'e 3,5 saatte gidebilecek. Köprü ayrıca, özellikle yaz aylarında ve bayram tatillerinde sürücüleri çileden çıkarak yoğunluk yaşanan TEM ve D-100 Karayolu'nun İstanbul-İzmit geçişini de rahatlatacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhangazi İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

kenan:

budami kötü eyy gezikafalilar?!

41
16
yanıtYanıtla
midyat''li:

ey millet ak parti olmasaydı Türkiye ne hayalinde nede rüyasında bu tur yatırımları göremezdi akıllı olalım ve sağ sol Türk Kürt ırkçilığı bırakın ve hep birlikte ak partiye sahip çıkalım saygilar

37
19
yanıtYanıtla
brs brsMobil-IOS:

allah hükümetimizr güc kuvvet cumhUr baskanimiza uzun ömÜrler nasip etsin ins.

39
15
yanıtYanıtla
CAN DOĞRU:

CHP MHP BENCE ÇALIŞIYORLARDIR BU YAPILAN İŞLERİ ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRÜRLER CHP AĞAÇ DER MHP YOLSUZLUK DER

38
9
yanıtYanıtla
EMRE METİN .:

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE KESİN GİDER KÖPRÜYÜYIKAR BELKİDE. BAKALIM BUNU GÖRECEKLERMİ HIRSIZ DİYE YIKMATA CALIŞIYONUZ AMA MİLLET UYANDI CAPULCU GEZİZEKALILAR NERDE. İNŞALLAH BU YÜKSELİŞİ ENGELLEYEMİYECEKSİNİZ.

29
12
yanıtYanıtla
seyit yildiz:

chp sayin kemal kilicdar ve ekibi bunun gibi yapilan islere ne gibi muhalefet edecekler acaba birkerede olsun yapilani taktir etsinler nedense hic yapilan isleri taktir etmiyorlar hep elestiri yapiyorlar halbuki elestiri yapdigikadar yapilanida taktir etseler chp olarak bunlar yol kat ederler hep gurur meselesi yapip elestiriyorlar ondan sonrada biz niye ihdidar olamiyoruz diye kendi kendilerine soruyorlar

34
5
yanıtYanıtla
Onur:

Bir CHP destekçisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan''ın çalışmalarını bende destekliyorum. Bence toplum olarak eleştrirken azıcık geçmişide düşünmemiz lazım. Umarım kazasız belasız proje tamamlanır ve halka açılır.

30
7
yanıtYanıtla
AÇ GÖZÜNU MEMET:

HARKKA BİR PROJE TEBRİKLER . . . ANCAAAAKKKKKK GEÇİŞ ÜCRETİNİ DE AMERİKAN PARASIYLA HESAPLAYACAKLAR ( BURASI AMERİKA YA) SANIRIM 60 VEYA 70 TÜRK LİRASINDAN UCUZ OLMAYACAKTIR. BEN O PARAYLA KÖRFEZİ 2 KEZ DOLANIRIM

9
24
yanıtYanıtla
RamboDortmundmobilWeb@haberler.com:

Sayin Chp yetkililer siz yapsaniz, yapsaniz ancak bekleme kuyruku yaparsiniz Kopru diye Allah sizleri bir daha bu Devletin basina getirmesin yok olun gidin sonsuzluga kadar.Sayin Cumurbaskanimiza uzun omurler dillerim Allah dan.

27
5
yanıtYanıtla
4×4. ®©Mobil-ANDROID:

akp ye hep yorum yapan arkadaslar bu haberi okumadilar herhalde yoksa bu haberede bir kulp bulurlardi mesela chp yada mhp olsaydi ikditarda 4.koprude olurdu bunun yanina 2.sini yapmistik derler .

20
9
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title