Haberler

Konya Kitap Günleri'nde Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören İzdihamı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri’ne edebiyat dünyasının önemli isimlerinden 7 Güzel Adam’dan Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören konuk oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Konya Kitap Günleri'ne edebiyat dünyasının önemli isimlerinden 7 Güzel Adam'dan Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören konuk oldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ve Konya kültür dünyasına büyük katkı sağlayan Konya Kitap Günleri, edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'in katıldığı programla devam etti. Tarihi Şehir Meydanı'ndaki Konya Kitap Günleri'nde söyleşi gerçekleştiren ve kitaplarını imzalayan 7 Güzel Adam'dan Nuri Pakdil ile Rasim Özdenören'e binlerce seveni yoğun ilgi gösterdi. Programda Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören, uzun kuyruklar oluşturarak bekleyen okurlarının kitaplarını imzalarken Nuri Pakdil, kendilerini bekleyen kalabalığa hitap etti.

"MÜSLÜMANLAR ÇOK DONANIMLI OLMALI"

Konuşmasında Kudüs'ün İslam alemi için önemine vurgu yapan Pakdil, kendisine ait olan "Kalbimin yarısı Mekke'dir, yarısı Medine'dir, üzerinde ince bir tül gibi Kudüs vardır" sözünü tekrarladı. Müslümanların Hazreti Peygamberin hayatını yakından bilmek zorunda olduğunu kaydeden Pakdil, "Müslümanlar olarak çok donanımlı olmalıyız. Bir yabancı dili iyi derecede bilmeliyiz. Yabancı dil bilmek Firavuncuların, Marksistlerin, zenginlerin hakkı değildir. Yabancı dil bilmek Müslüman'ın hakkıdır. Çok zor olmasına rağmen bunu mutlaka öğrenmeliyiz. Azmin önüne hiçbir şey geçemez. Müslüman azimli, cesur ve atak insandır" diye konuştu.

Rasim Özdenören'in rahatsızlığı nedeniyle söyleşi gerçekleştiremediği programda Nuri Pakdil'in 35 yıldır yanında bulunan ve yayınlarını gerçekleştiren Necip Evlice, 7 Güzel Adam'ın edebiyat dünyasındaki önemini anlattı.

Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, yazarlar, kültür insanları ve binlerce kitapsever katıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rasim Özdenören Nuri Pakdil Kudüs Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title