Haberler

Konya'da Kar Hayatı Felç Etti, Yüzlerce Araç Mahsur Kaldı

Güncelleme:

Afyon-Konya karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle yüzlerce araç mahsur kaldı. Okullar tatil edildi.

Tüm yurtta etkisini gösteren kar yağışı Konya'da da hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tuzlukçu, Yunak, Kulu, Cihanbeyli, Karapınar, Emirgazi, Halkapınar ve Ereğli ilçeleri haricindeki 23 İlçe'deki, eskiden köy ve belde statüsünde olan tüm mahalle yolları kapandı. Konya Afyonkarahisar karayolu da ulaşıma kapandı.

ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

Kar temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ederken yolların kapalı olması nedeniyle bekleyen araçlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Bazı kamyon sürücüleri 6-7 saattir beklediklerini mahsur olduklarını belirtti.

Ilgın Belediyesi ise Afyonkarahisar- Konya yolunun kapalı olması nedeniyle yolda bekleyen araçlarda bulunanlara salep ve simit ikram etti.

ANTALYA'YI KONYA'YA BAĞLAYAN YOL DA KAPANDI

Antalya'nın Akseki ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Akseki-Seydişehir karayolu trafiğe kapandı.

İlçede dünden bu yana etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Antalya'yı Konya'ya bağlayan 1825 rakımlı Akseki-Seydişehir karayolunda, yoğun tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede önlem alan trafik ekipleri, Akseki Kavşağı'ndan itibaren araçların geçişine izin vermiyor. Araçlar, yolda tipinin dinmesini bekliyor.

Yetkililer, yola çıkacak sürücüleri araçlarında çekme halatı bulundurmaları ve kış lastiği kullanımı konusunda da uyardı.

KENTTE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Elektrik trafolarında meydana gelen arızalar nedeniyle zaman zaman kentte elektrik kesintisi meydana geldi.

Konya-İstanbul ve Konya İzmir arasındaki sabah saatlerindeki uçak seferleri iptal edildi.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Konya Valiliği dün akşam saatlerinde aldığı karar gereği merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir ile Taşkent ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim okullarının bugün tatil edilmesine karar verdi. Engelli ve hamile kamu görevlileri de bir gün idari izinli olarak sayılacağı belirtildi.

Ardından da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi'de bugün eğitime bir gün ara verdi.

SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİLER DE KAR ENGELİNE TAKILDI

TEOG sınavına girecek öğrenciler de kar engelline takıldı. Bosna Hersek Mahallesi'nde bir yurtta kalan ve servis aracıyla kentteki sınava girecekleri çeşitli okulları gitmek isteyen yaklaşık 100 öğrenci ise karla mücadele etmek zorunda kaldı. Servis aracının karda saplanıp kalması nedeniyle öğrenciler yaklaşık 1 kilometre ileride kendilerini bekleyen Büyükşehir Belediyesi'nden tahsis edilen otobüse yürüyerek gidip, binmeye çalıştı. Belediye otobüsünün ise öğrencileri sınavlarına gireceği okulların önüne kadar bırakacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akseki Ilgın Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

X-RAY:

Kar Hayatı Felç Etti, NASIL BAŞLIKTIR BU YA. BİR DEFA OLSUN RAHMET VE BEREKET GELDİ DEYİN YA. . . HERŞEYİ FELAKET GİBİ GÖSTERMENİN ANLAMI YOK. NASIL BİR ANLAYIŞ VAR BU İNSANLARDA ANLAMIYORUM.

9
0
yanıtYanıtla
mahsur isimsizmobilWeb@haberler.com:

Bu kadar yalan olmaz biz ılgın bölgesinde 14 saat mahsur kaldık herhangi bir yardım gelmedi ne salep ne simit araclar karsi yol ile uğraştilar coluk cocuk donduk eğer biz kürt olsaydık o zaman mi yardım yapardiniz böyle rezalet olmaz

4
0
yanıtYanıtla
70gmrk:

bence de doğru düzgün başlık kullanın rahmet ne zamandır çile oldu ?

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title