Haberler

Konut Konferansı 5. Yılında!

Güncelleme:

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün yapı taşı "konut"u, tüm boyutlarıyla ele alan Konut Konferansı bu yıl 5. kez gerçekleşecek.

25 Kasım'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek Konut Konferansı bu yıl, "Önemli olan büyüklük mü?" sorusuyla sektöre ayna tutmayı hedefliyor. Çağdaş mimarlığın öncülerinden Massimiliano Fuksas, görsel ve performans sanatları ile mimarlık etkileşiminde disiplinerarası tasarım sunan Diller Scofidio + Renfro ortağı Charles Renfro ve kıtalararası araştırmacı ödüllü tasarım ofisi Urban-Think Tank kurucularından Alfredo Brillembourg'un katılacağı Konut Konferansı 2014'te, Türkiye'nin konut sektörüne ilişkin güncel konuları da masaya yatırılacak.


Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 25 Kasım tarihinde 5. kez gerçekleştirilecek olan Konut Konferansı, Türkiye'de yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturuyor. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların AKG Gazbeton ve Çuhadaroğlu ana sponsorluğunda, Canon sponsorluğunda ve GYODER, İNDER, Piemonte Agency ve ULI Türkiye işbirliğinde bir araya getirileceği konferansta, tasarım, finansman, geliştirme, planlama, ve mevzuat başta olmak üzere birçok konu gündeme taşınacak. Sektörde bilgi paylaşımı, iletişim ve tanıtım ortamı sağlayan en önemli buluşmalardan biri olan Konut Konferansı'nda dünyaca ünlü uzmanlar ülke ekonomisi ve Türk yapı sektörünün lokomotifi olan "Konut Sektörü" nü ve "büyüme" eğilimini değerlendirecekler.

Önemli olan büyüklük mü?

Son on beş yıldır Ticari Gayrimenkul pazarını tetikleyen, Türk yapı sektörünün lokomotifi olan konut sektörü yıllık yaklaşık 500.000 dolayında konut ihtiyacı olan Türkiye'de, yalnızca inşaat sektörü için değil Türkiye ekonomisi için yaşamsal önemde. Konferansta, artan konut arzının piyasadaki rekabet baskısını artırdığı bu günlerde sektörün başarısının patlamaya hazır bir balon olmasına ilişkin endişeler dile getiriliyor. Konut Konferansı'nın 5. Yılında konut alanındaki bu büyümenin tanımını yaparak, olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile tartışmaya açmayı hedefliyor.

Gelişen Kentlerde Büyü(me)yi Okumak

Moderatörlüğünü GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici'nin yapacağı, son yıllarda çok hızlı gelişen ve büyük potansiyel taşıyan şehirlerimizin ekonomik ve demografik yapıları mercek altına alınarak konut pazarındaki yatırım fırsatlarının irdeleneceği "Gelişen Kentlerde Büyü(me)yi Okumak" konulu oturumda büyüme ve gelişmenin paradoksal yapısı hakkında bilgi paylaşımında bulunacak konuşmacılar arasında Kentsel Strateji Kurucu Ortağı A. Faruk Göksu, Ankara Üniversitesi Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı Bşk. Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yer alacak.

Rant kötü bir şey midir?

Mevcut kentlere eklemlenen yeni odak merkezleri ve ihtiyaçlarına yönelik gündeme gelen konut projeleri ile büyüyen araziler, genişleyen kentler ve kentin değişen ekonomik odakları, toplumsal olarak değişimi de kaçınılmaz olarak beraberinde getiriyor. İnsan odağında ve ölçeğinde, yeni arayışlar ve yöntemlerle konut projeleri geliştirmenin mümkün olup olmadığı, mevcut kent planlarının iyileştirilmesinin artan talebi karşılamak için yeterli olup olmadığı ve bu alanlardaki örnek uygulamaları "Rant kötü bir şey midir?" sorusuyla irlemek isteyen Konut Konferansı 2014 "Bir Rant Aracı Olarak Konut" panelinde İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Büyükduman, Atlas Proje Geliştirme ve Yönetimi Şirketi Başkanı Tavit Köletavitoğlu ve iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez'i ağırlayacak.

Konut Tüketicisi Ne Kadar Bilinçli?

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Tüketiciler Derneği Genel Başkanı (TÜDER) Levent Küçük ve YEM Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Banu Uçak ise "Konut Tüketicisi Ne Kadar Bilinçli?" sorusuyla panelde, konut sahiplerini koruyan yeni yasanın içeriğini değerlendirirken, sağlıklı geliştirici-tüketici ilişkisi kurmanın yöntemlerini masaya yatıracak.

Dünyaca ünlü ödüllü mimarlar 5. yıla özel Konut Konferansı'nda

Uzun yıllar, özellikle varoşları etkileyen kentsel problemler üzerine çalışmalar yaparak, Berlin'in şehir geliştirme ve çevre koruma idari meclisi üyeliği ve Salzburg Belediyesi yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan, çeşitli üniversitelerde dersler vermeye devam ederken uluslararası proje ve ödülleriyle her zaman takip edilen, çağdaş mimarlığın öncülerinden Massimiliano Fuksas Konut Konferansı 2014'ün ana konuşmacılarından biri olacak. Konut Konferansı 2014'ün 5. yıl özel konuşmacılarından bir diğeri ise Zürih, Caracas, New York ve Sao Paulo'da ofisleri bulunan Audi Urban Future Ödülü sahibi Urban-Think Tank'in kurucu ortağı mimar/tasarımcı Alfredo Brillembourg. Urban-Think Tank kıtalar ve disiplinler arası yaklaşımla kentin büyümesinin sosyal yaşam üzerine etkilerine odaklanan araştırmalarıyla tanınan bir tasarım merkezidir. Özellikle çöküntü bölgelerinin dönüşümü, düşük gelir grubundan kentlilerin planlama desteğiyle kent yaşamına katılımı gibi konulara odaklanan araştırmalar yürüten, sergiler açan ekip Türkiye'de dönüşüm merkezli inşaat sektörü için önemli konulara değinecek. Görsel ve performans sanatları ile mimarlık etkileşiminde disiplinerarası tasarım sunan Diller Scofidio + Renfro'nun ortağı Charles Renfro da stüdyonun kuruluşundan bu yana tasarımın kent, peyzaj, iç mekan, ürün ve sergileme gibi bütün dallarını bir araya getiren medya merkezli çalışmalarını örneklendirecek. Projelerini insan odaklı konut alanlarına dahil etmedeki becerilerini deneyimleriyle aktaracak.

YAPI Dergisi Özel Seçkisi

41 yıldır kesintisiz yayımlanarak mimarlık kültürünü belgeleyen "Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat" Dergisi YAPI, Konut Konferansı 2014'e özel seçkisi ile farklı büyüklükte konut tiplerini kentle kurduğu ilişki ve farklı geliştirme modelleri üzerinden mercek altına alacak. Çinici Mimarlık Ortağı Can Çinici, kent merkezinde tasarladığı mikro ölçekteki loft konutları "büyüklük" kavramının farklı yönlerinden ele alırken, TOKİ'nin açtığı yarışmayı kazanarak imara yeni açılan Kayabaşı bölgesinde yaşama geçirdikleri "yoğun" kullanımdaki sosyal konut proje deneyimini Yrd. Doç. Dr. Özgür Bingöl (Bingöl Barka Mimarlık Kurucu Ortağı) bu kez kent ölçeğinde büyüklük, yoğunluk gibi kavramlar üzerinden aktaracak. Moderatörlüğünü YAPI Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yasemin Keskin Enginöz'ün yürüteceği "YAPI Dergisi Seçkisi" bölümünde, Türkiye'den büyüklük kavramının iki ucunu tutan bu projelerin yanısıra Torino Olimpiyat Köyü'nün konut alanına dönüşümüne ilişkin süreci tasarımcıları Lorena Alessio (alessiostudio Kurucu Direktörü) ve Benedetto Camerana (Camerana & Partners Kurucu Direktörü ) aktaracaklar.

Konut Konferansı 2014'ü Twitter'da #konut2014 başlığı ile takip etmek, sorularla oturum ve röportajlara aktif olarak katılmak mümkün olacak. Ayrıca Konut Konferansı kapsamında yazılı kaynak yaratmak ve bilgi paylaşımına katkıda bulunmak amacı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da Konut Gazetesi hazırlanacak. "Konut Gazetesi" ile iletişim ve bilgi paylaşımının güçlenmesine ve bu alanda kalıcı bir kaynak oluşturulmasına önemli katkıda bulunacak.

Konferansa katılım yalnızca davetiye ile sağlanabilecek. Konuşmacılar, konuşma içerikleri ve etkinlik programı ile ilgili gelişmeler www.konutkonferansi.com adresinden takip edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Can Çinici İstanbul Türkiye Canon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title