Haberler

Konukoğlu'ndan Suriyeli İşçi Sayısına Kota Önerisi

Güncelleme:

Gaziantep merkezli Sanko Holding'in Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, kentte çeşitli sektörlerde çalıştırılan Suriyeli işçi sayısına kota konulması önerisinde bulundu.

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Suriyeli sığınmacılarla birlikte kentte baş gösteren kiralık konut ve iş sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konukoğlu, kentte çeşitli alanlarda çalıştırılan Suriyeli işçi sayısına kota konulması gerektiğini belirtti. Türk işçilerin işten çıkarılarak yerine düşük maaş ve yevmiye ile Suriyeli işçilerin alınmasının etik olmadığını kaydeden Konukoğlu, "Suriyeli işçilere kota koyarak, bazı işyerlerinde çalıştırılabilirler, ama kesinlikle burada 'ucuza çalıştıracağım' diye bir Türk vatandaşını çıkarıp onun yerini almak etik değil, bu yakışmaz. Bunu tüm işverenler de biliyor. Zaten biz hep aramızda konuşuyoruz. Ancak işçi bulamayan, işçi ihtiyacı olan arkadaşlar Suriyeli işçilerden alabilir. Ama bu da yüzde 10'u geçmemek kaydıyla" dedi.

Kentin ihracat rakamlarının yılın son çeyreğinde istenilen noktada kapanacağını tahmin ettiklerini ifade eden Konukoğlu, "Gaziantep ihracatı her gün biraz daha ileri doğru gidiyor. Tabi ufak tefek zaman zaman ekonomideki dalgalanmalar oluyor. Bu da tabi komşularımızdaki olan hadiselerden dolayı. İnşallah yılın üçüncü çeyreği dediğimiz yani son çeyreği daha iyi olacak diye düşünüyorum. İhracat yavaş yavaş artıyor. Tahmin ediyorum 2015'te belki ilk aylar biraz durgun geçse dahi ondan sonraki aylar yavaş yavaş tekrar yukarı doğru çıkacak diye düşünüyorum" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdulkadir Konukoğlu Sanko Holding Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title