Haberler

Konukoğlu'ndan Öğrencilere Altın Öğütler

Güncelleme:

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, üniversiteli gençlere gerek meslek gerek özel hayatlarında başarılı olmalarını sağlayacak altın öğütlerde bulundu.

Konukoğlu gençlere, "İşin hilesinin dürüstlük olduğunu unutmayın. Öğrenmeyi azmedin, işten kaçmayın. İşyerinize babanızın malı gibi sahip çıkın ki, yükselebilesiniz" dedi.

Konukoğlu çoğunluğu Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Gaziantep Üniversitesi öğrencileriyle yaptığı keyifli sohbette deneyimlerini paylaşıp öğrencilere meslek ve iş yaşamlarında başarılı olmanın sırlarını anlattı. Konuşmasında, tekstilin günümüzde hala en geçerli sektör özelliğinin sürdüğünü, tekstil mühendisi adaylarının bu yüzden şanslı olduğunu belirten SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, "Çünkü, tekstil doğumda da, ölümde de lazım. Doğduğunuzda da, öldüğünüzde de sizi beze sararlar" dedi. Öğrencilere hayatlarında vaz geçmeyecekleri en önemli şeyin dürüstlük olduğunu bir kez daha hatırlatan Konukoğlu, "İşin hilesinin dürüstlük olduğunu hiç unutmayın" dedi.

ÖĞRENMEYİ AZMEDİN İŞTEN KAÇMAYIN

Öğrencilere başarılı olmanın sırlarını kendi yaşamından kesitlerle anlatan Abdulkadir Konukoğlu, bu konudaki şu altın öğütlerde bulundu: "Öğrenmeyi azmedin ve asla işten kaçmayın. Çalıştığınızda ustalarınıza erkekse abi, kadınsa abla diye hitap edin. Böyle yaparsanız, onlar da size her şeyi severek öğretir. Bir yere gittiğinizde size, 'Oturun' demeden oturmayın. Temiz ama düzgün giyinin. Fakirlik ayıp değildir. Ama, kirli, düzensiz şeylerle huzura çıkmak ayıptır. İşletmelere babanızın malı gibi sahip çıkın. Hayatta hep mutlu olmaya çalışın. Mühendis toplumumuzda hep 'Masada oturan adam' olarak biliniyor. Oysa, mühendis gerektiği zaman anahtarı eline alıp arızayı dahi giderecek adamdır.

YÖNETİCİYE ÜÇ ÖĞÜT

Sohbetinin devamında iyi bir yöneticinin üç ana meziyete sahip olması gerektiğini vurgulayan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bunları da şöyle sıraladı: "Birincisi sabırlı olmak, ikincisi çok çabuk öfkelenseniz dahi öfkenize üç saniye sonra son vermek. Üçüncüsü ise mütevazi olmanız. Elemanınıza, 'Sen bana şunu yaptın ben de sana zamanı gelince şunu yaparım' düşüncesini unutmak. Her gittiğiniz yerde kendinize bir ev yapacaksınız. Bu babamın bana bir vasiyeti. Her yerde bir dostun olacak. O şehre gittiğin zaman sana bir sandalye verecek kişi mutlaka bulunmalı. Bunu yapabilmek çok önemli. Okul ve üniversitelerin ana görevlerinden bir tanesi; her ne kadar sizi okutuyorsa da, beşeriyeti öğretiyor. Arkadaşlığı ve dostluğu da öğretiyor."
Öğrencilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını da cevaplandıran Abdulkadir Konukoğlu'na Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağcı tarafından, baret ve şilt ile teşekkür belgesi, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hüseyin Bozkurt tarafından plaket sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Üniversitesi Abdulkadir Konukoğlu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title