Haberler

Köksal Rehine Krizinde Muhatabınız Sizi Güçlü Görmeli

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, IŞİD'in Irak'ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nu basarak rehin aldığı 49 kişini kurtarılmasını değerlendirirken, Aslında olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğü var. Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz. Bunun için karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güzlüyseniz sonuca ulaşırsınız dedi.

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, IŞİD'in Irak'ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nu basarak rehin aldığı 49 kişini kurtarılmasını değerlendirirken, Aslında olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğü var. Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz. Bunun için karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güzlüyseniz sonuca ulaşırsınız dedi. Partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı'nda açıklamada bulunan Oğuz Kağan Köksal, Musul'da rehin alınanların kurtarılmasına ilişkin geçmişe bakıldığı zaman rehine olaylarının o ülkeler için çoğu kez krize dönüştüğünü öne sürdü. Rehine olayının sonunda bazen başarısız kurtarma operasyonlarının veya rehinelerden kayıplar verildiğine dikat çeken Köksal, Türkiye'nin bu durumu sabırla ve dikkatle takip ettiğini söyledi. Olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğünün var oludğunu belirten Köksal, Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz. Bunun için karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güçlüyseniz sonuca ulaşırsınız. Olayın tahlilini biraz daha geniş yapmak ve oradan sonuçlar çıkarmak lazım dedi.

Köksal, rehinelerin takas yapıldığına ilişkin iddialara, 'sonuca giden her yol mubahtır diyeceksiniz' diyen Köksal, buradaki önemli olanın başarılı sonucun alınması olduğunu öne sürdü. köksal, Allah korusun oradaki rehinelerden hayatını kaybeden olsaydı ne cevap verecektik. Efendim şunu istediler de bunu vermedik de. Bu öyle olmaz. Bunun mazereti olmaz. Bu tür olaylarda sonuç önemlidir. Ne şekilde olursa olsun, sonuca gidilmiş ve sonuç alınmıştır dedi.

Köksal, Tampon Bölge tartışmalarına ilişkin açıklamasında ise, Suriye'deki olayların ilk patladığında gelenleri aniden geldiği için mecburen her tarafı açtıklarını ve içeriye girdiklerini dile getirdi. Şimdi de gelenlerin olduğunu anımsatan Köksal, İçeriye de alıyoruz ama biraz daha kontrollü. Alınabilecekleri alıyoruz, nereye götürülüp yerleştirilecekse onlar tespit edilerek yapılıyor. Şu anda net bir şey yok, ama tartışması var dedi.

Köksal, çözüm sürecine karşı olanlar bile çözümden yana olduğunu belirtirken, sürece karşı olmayı da biraz politik varyasyon olarak kullandıklarını ifade etti. Bu tür süreçleri her zaman birilerinin sabote edebileceğini de öne süren Köksal, Ak Parti olarak her zaman çözümden yana olduklarını belirterek, Bize göre gidişat çok iyi, inşallah kısa süre içerisinde bunu gerçekleştireceğiz diye konuştu.

Mehmet Karayılan'ın çözüm sürecine ilişşkin açıklamalarına da değinen Köksal, 'Adamlar şimdi, PKK'nın önde gelen liderleri Roma'da beş yıldızlı otelde yaşıyor. Ne ile yaşıyor Buradaki gariplerden aldığı para ile yaşıyor. Yarın Çözüm Süreci olursa bu adamı orada yaşatırlar mı Karayılan'ın gücü kalır mı İşte bu yüzden provokasyon beklentileri olabilir, çok dikkatli olmalıyız. Her beyanatı da ciddiye almamak lazım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Ak Parti Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title