Haberler

Köksal: Rehine Krizinde Muhatabınız Sizi Güçlü Görmeli

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, IŞİD'in Irak'ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nu basarak rehin aldığı 49 kişinin kurtarılmasını değerlendirirken, "Olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğü var. Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine varken kolay anlaşmaz. Karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güçlüyseniz sonuca ulaşırsınız" dedi.

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, IŞİD'in Irak'ın Musul kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nu basarak rehin aldığı 49 kişinin kurtarılmasını değerlendirirken, "Olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğü var. Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine varken kolay anlaşmaz. Karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güçlüyseniz sonuca ulaşırsınız" dedi.

AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı'nda soruları yanıtlayan Oğuz Kağan Köksal, Musul'da rehin alınanların kurtarılmasına ilişkin geçmişe bakıldığı zaman rehine olaylarının o ülkeler için çoğu kez krize dönüştüğünü öne sürdü. Rehine olayının sonunda bazen başarısız kurtarma operasyonları görüldüğüne veya rehinelerden kayıplar verildiğine dikat çeken Köksal, Türkiye'nin bu durumu sabırla ve dikkatle izlediğini söyledi. Olayın içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin büyüklüğünün var olduğunu belirten Köksal, "Durup dururken kimse kimseyle elinde bu kadar rehine de varken kolay kolay anlaşmaz. Bunun için karşınızdaki muhatabınızın sizi güçlü görmesi lazım. Pazarlıklarda güçlüyseniz sonuca ulaşırsınız. Olayın tahlilini biraz daha geniş yapmak ve oradan sonuçlar çıkarmak lazım" dedi.

Köksal, rehinelerin takas yapıldığına ilişkin iddialar ile ilgili, "Sonuca giden her yol mubahtır diyeceksiniz" dedikten sonra başarılı sonucun alınmasının önemli olduğunu söyledi. AK Parti'li Oğuz Kağan Köksal, "Allah korusun oradaki rehinelerden hayatını kaybeden olsa ne cevap verecektik? Efendim şunu istediler de bunu vermedik de.. Bu öyle olmaz. Bunun mazereti olmaz. Bu tür olaylarda sonuç önemlidir. Ne şekilde olursa olsun, sonuca gidilmiş ve sonuç alınmıştır" dedi.

Köksal, Tampon Bölge tartışmalarına ilişkin açıklamasında ise, Suriye'deki olayların ilk patladığında gelenleri aniden geldiği için zorunlu olarak her tarafı açtıklarını ve içeri girdiklerini dile getirdi. Şimdi de gelenler olduğunu anımsatan Köksal, "İçeri de alıyoruz ama biraz daha kontrollü. Alınabilecekleri alıyoruz, nereye götürülüp yerleştirilecekse onlar tespit edilerek yapılıyor. Şu anda net bir şey yok, ama tartışması var" diye konuştu. Köksal, 'Çözüm sürecine' karşı olanların bile bundan yana olduğunu savunurken, sürece karşı olmayı da biraz politik varyasyon olarak kullandıklarını ifade etti. Bu tür süreçleri her zaman birilerinin sabote edebileceğini de öne süren Köksal, Ak Parti olarak her zaman çözümden yana olduklarını belirterek, "Bize göre gidişat çok iyi, inşallah kısa süre içerisinde bunu gerçekleştireceğiz" dedi.

Mehmet Karayılan'ın çözüm sürecine ilişşkin açıklamalarına da değinen Köksal, "Adamlar şimdi, PKK'nın önde gelen liderleri Roma'da 5 yıldızlı otelde buradaki gariplerden aldığı para ile yaşıyor. Yarın Çözüm Süreci olursa bu adamı orada yaşatırlar mı? Karayılan'ın gücü kalır mı? İşte bu yüzden provokasyon beklentileri olabilir, çok dikkatli olmalıyız. Her beyanatı da ciddiye almamak lazım" dedi. - Kırıkkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title