Haberler

Köksal Annelerin Feryadı Çözüm Sürecinin Başarısı

Güncelleme:

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal, Diyarbakır Belediyesi önünde toplanan annelerin feryadının, çözüm sürecinin başarısı olduğunu söyledi.

Tbmm Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Diyarbakır Belediyesi önünde toplanan annelerin feryadının, çözüm sürecinin başarısı olduğunu söyledi. Köksal, CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise, Çatı aday lafı hoşuma gitmiyor. Cumhurbaşkanlığı, bu ülkenin en yüksek makamıdır. Bu makama gelebilmek için birilerinin bir şeyi hak etmesi gerekir. Zorlama, taşıma su ile değirmen dönmez dedi.

ÇATI ADAY LAFI HOŞUMA GİTMİYOR

CHP ile MHP'nin ortak Cumhurbaşkanı adayı konusunda da açıklamada bulunan Köksal, Çatı aday olmaz. Eğer istiyorlarsa, bir siyasi parti birini aday gösterir, öteki de 'ben onu destekliyorum der, veya desteklemiyorum der'. Ne demek çatı aday Çatıydı, pencereydi yani insanları biraz küçük duruma düşürmek gibi geliyor. Bunlar bu çatıyı kurana kadar uzun uzun toplandılar. Her gün bir yerlerde toplanıldı ve arkasından şöyle bir açıklama yapıldı. 'Biz şahıslar üzerinde konuşmadık Cumhurbaşkanı olması gereken vasıflar üzerinde konuştuk. İnsanın aklına şu geliyor. 'Acaba bu siyasi parti liderleri bu Cumhurbaşkanı olma vasfında kendilerini görmüyorlar mı ki başka aday aradılar'. Biz o vasıfta değiliz, biz ona layık değiliz. Onun için biz aday olamayız. Bir çatı diye mi uğraşıyorlar. Bunu kendilerine sormak lazım. Vasıflarını saymışsanız, gelin çıkın aday olun canım. Vatandaş da burada sizin vasıflarınıza baksın. Onun için bu öyle zorlama ile, taşıma su ile değirmen dönmez. İnşallah bizim adayımız açılandıktan sonra koşup gideceğiz dedi.

Türkiye'nin siyasi hayatında ihtilallerin getirdiği bir şey olarak akşam oturup 'şu adamı Cumhurbaşkanı yapalım deyip, yaptıklarını hatırlatan Köksal, Türkiye'nin siyasi hayatında maalesef bu var. İhtilallerin getirdiği bir şey. Bir akşam oturdular, 'hadi şu adamı Cumhurbaşkanı yapalım' deyip, yaptılar. Bu adamın geçmişi nedir, ülkeye ne vermiş, Cumhurbaşkanlığını acaba hak etmiş mi. Cumhurbaşkanlığı bu ülkenin en yüksek makamıdır. Bu makama gelebilmek için birilerinin bir şey hak etmesi gerekir dedi.

ANNELERİN FERYADI

Köksal, Diyarbakır Belediyesi önünde toplanan annelerin feryadının, çözüm sürecinin başarısı olduğunu belirttiği konuşmasında, Diyarbakır Belediyesi önünde anneler toplanacak, 'sen benim evladımı nasıl kaçırırsın' diye nümayiş yapacaklar. Şu ana kadar dağdaki kadro nasıl oluyordu; işte onun bunun evladını alıp götürüyorlardı. 30 yıldır olan buydu. Yeni olan bir şey değil ki. Buradaki annelerin feryadı başka bir olay. Annelerin feryadı, çözüm sürecinin başarısıdır. Anneleri feryat ettirip isyan ettirecek, 'benim çocuğumdan elinizi çekin artık, yeter' diyecek noktaya getirmiştir. İşte bana göre çözüm sürecinin en önemli başarısı budur. Bunu görmek lazım. Bugün anneler mücadele ediyor. Bu bir olgunlaşma noktasıdır. Türkiye çok hızlı daha iyi yerlere gidiyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title