Haberler

Kocamaz, "Mersinlilerin Bu Seçimde Çok Duyarlı Olacaklarını Düşünüyorum"

Güncelleme:

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Mersin halkının gittikleri her yerde büyük bir heyecanla kendilerini karşıladığını, Mersinlilerin bu seçimde çok duyarlı olacaklarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı ve MHP Mersin Büyükşehir Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, Kanal A'da yayınlanan 'Başkanlar' Programına canlı yayın konuğu oldu. Başkan Kocamaz programda, Tarsus'ta yaptıklarını, Mersin'de yapacaklarını ve projelerini tek tek anlattı.

Tüm halkın yeni yılını kutlayan Başkan Kocamaz, "2013'ten 2014'e yeni bir yıla yeni bir başlangıca büyük ümitlerle ve beklentilerle girdik. Mersin halkı gittiğimiz her yerde büyük bir heyecanla bizleri karşılıyor ve sevgiyle kucaklıyor. Dertlerini, sorunlarını anlatıyor, bir an önce problemlerin çözülmesini bekliyor. Biz Mersin'e nefsimiz için aday olmuyoruz. Vatandaş bunu talep ettiği için aday oluyoruz. İnşallah 30 Mart 2014 Mersin için bir milat olacak ve Mersinlinin problemleri önem sırasına göre hemen çözülmeye başlanacaktır" dedi.

VATANDAŞA EN İYİ HİZMETİ EN KISA YOLDAN EN KALİTELİ BİÇİMDE SUNACAĞIZ

Başkan Kocamaz, Tarsus Belediyesi'nde sistemi oluşturduklarını Mersin'de vatandaşa en iyi hizmeti en kısa yoldan ve en kaliteli bir biçimde sunacaklarını kaydetti.

Başkan Kocamaz, "Biz sisteme talibiz. Büyükşehirde sistem oluşturmaya talibiz. Tarsus Belediyesinde 11 yıldır yaptığımız bir kalite çalışması var. Vatandaşımıza en iyi hizmeti en kısa yoldan en kaliteli biçimde en kısa sürede ulaştırmak gayemizse bu sistemi Mersin'e de yaymak istiyoruz.

Mersin bugünkü konumunu gerçekten hak etmiyor. Hala şehir içerisinde bir raylı sistem çözülememiş. Türkiye de şu anda 16 tane büyükşehir var. Bu büyükşehirleri gidip gördüğünüzde Mersin'in onlarla kıyaslanamayacağını görürsünüz. Mersin doğal güzellikleriyle, deniz kenarı olması ve sıcak iklim kuşağında bulunması nedeniyle her mevsim hizmet edilebilecek bir kent. Soğuk memleketlerde yapılan o güzel peyzaj çalışmalarının Mersin'de yapılamadığını görüyorsunuz buda gerçekten Mersin'e yakışmıyor" ifadesini kullandı.

MERSİN'İ MERSİN'DE YAŞAYAN İNSANLARA LAYIK KENT HALİNE GETİRECEĞİZ

Mersin'in Mersinlilere yaraşır bir kent olacağını vurgulayan Başkan Kocamaz, "Mersinlilerin bu seçimde çok duyarlı olacaklarını düşünüyorum ve Mersin'i Mersin'in tüm unsurlarıyla birlikte ayağa kaldıracağımızı Mersin'i Mersin'de yaşayan insanlara layık barış, huzur ve kardeşlik kenti haline getireceğimizi tüm ilçelerle birlikte yapılan hizmetlerden, Mersin'in tamamından, Mersin sınırları içinde yaşayan tüm insanlarla birlikte tüm Türkiye'nin ve dünyanın faydalanacağını Mersin'in adına yakışır bir tarih, kültür ve turizm kenti olması gerektiğini düşünüyoruz. Limanıyla beraber, serbest bölgesiyle birlikte organize sanayilerin yenilerinin ilavesiyle birlikte Mersin'deki işsizliği daha aşağılara çekmek için gayret göstereceğiz.

Tarsus'taki 20 yıllık bilgilerimizi, birikimlerimizi Tarsus'tan Anamur'a kadar 13 ilçe ve bir Büyükşehir sınırlarına yaymak istiyoruz. Mersinli hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda bizde Büyükşehir'e talip olduk Cenab-ı Allah bize bu Büyükşehir'i nasip ettiği takdirde Tarsus nasıl 20 yılda çağ atlamışsa, belki 100 yıllık hizmete kavuşmuşsa Mersin'de çok hızlı bir şekilde değişime uğrayacak ve Mersin bugünkü hak etmediği konumdan hızla uzaklaşacaktır. Mersin bugün bir imaj ve yönetim boşluğu içerisindedir. Mersin'in bugünkü görüntüleri Mersin'e ve Mersinliye yakışmamaktadır. Mersin'in imajı maalesef ulusal medyada, yazılı medyada, görsel medyada çok iyi anlatılamamaktadır. Olumsuz görüntülerle Mersin adeta ön plana çıkmaktadır" şeklinde konuştu.

HİÇ KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN HİZMETLERİ MERSİN GENELİNE YAYACAĞIZ

Başkan Kocamaz, Mersin'in tüm ilçelerine eşit hizmet vereceklerini altını çizerek, "Biz kökeni ne olursa olsun bu kentte yaşayan insanların barış, huzur ve kardeşlik içerisinde yaşaması gerektiğini, kesinlikle birini ötekinden üstün tutmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmetleri Mersin geneline yaymayı planladığımızı, Mersin'i hızla ayağa kaldırmak için yola çıktığımızı barış, huzur ve kardeşliği en kısa sürede tesis etmeyi amaçladığımızı belirtmek istiyoruz. Çünkü Mersin'in buna ihtiyacı var. Mersin sadece o olumsuz görüntülerin yaşandığı küçük bir bölge değil Mersin Anamur'dan Çamlıyayla'ya kadar yaklaşık 385 kilometre uzaklığa sahip önemli bir ildir, ilimizdir. Bu ile sahip çıkmak mecburiyetindeyiz, bu Mersinde yaşayan insanlar için bir vebal konumuna gelmiştir. Dolayısıyla sadece birlik ve beraberlik ruhunu diriltmek, Mersin'i sahiplenmek aziz Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız' vecizesini gerçekleştirebilmek, o emri yerine getirebilmek ve Mersin'i topyekûn bütün değerleriyle ayağa kaldırabilmek bizim boynumuzun borcudur diyoruz" dedi.

Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediyecilik bir kentte yaşayan insanların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek onların sıkıntılarını ortadan kaldırmak, onların yaşamlarını rahatlatmak ve mutluluklarını arttırmak düşüncesiyle hizmet yapmaktır. Mersin'in o kadar fazla problemi var ki, bu problemlerin tamamını bir anda çözmek mümkün değil. Ama ehemi mühime tercih ederek, yani bir şey önemli olur ama ondan daha önemlisi varsa, onu öne alarak projeleri sıraya koymak gerekir. Bu problemleri çözerken de kaynaklar çok önemli. Kısa vadeli orta vadeli ve uzun vadeli olarak projeleri sınıflandırıp o şekilde bu işe el atmak gerekir. Mersin şuanda pislikten korkuyor. Mersin'in o yol kenarlarını gördüğünüz zaman Mersin'in o çirkin görüntülerini gördüğünüz zaman, inanın orada insanların ne kadar mutsuz olduğunu bir anda sizde görebilirsiniz. Şu anda 16 büyükşehir içerisinde Mersin büyükşehir denmeye bin tane şahit ister ve 16 büyükşehir içerisinde en geri konumda olan bir kenttir Mersin.

Bu kentte yaşayan insanların huzurlu olması için mutlu olması için, orada yapılacak her hizmet, o mutluluğa, o huzura yapılacak bir katkı olarak değerlendirilir. Mersin'in problemlerinin çözümü için hazırlanan projelerin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gereklidir. Bugün 16 büyükşehir içinde Mersin kadar trafiği karmaşık olan bir kent yok. Halen yeterli yollar bulvarlar açılmamış, halen hafif raylı sistemi bile becerememiş Mersin. Halihazır yollardaki trafik sıkışıklığını rahatlatmaya yönelik alt geçitler, üst geçitler yapılamamış, 2 tane ucube üst geçit var ki, biz bunu göreve geldiğimiz an yıkıp, yerine alt geçitler yapmak, trafiği rahatlatmak ve insanların bir yerden bir yere ulaşmasını kolaylaştırmayı vatandaşlarımıza taahhüt ettik. İnşallah Mersinlilerin destek ve gayretleriyle Cenab-ı Allah bu işi bize nasip edecek. 30 Mart 2014'den itibaren Mersin'deki hızlı değişimi halkımız görecek."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Burhanettin Kocamaz Türkiye Kanal A Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500

Yorumlar (1)

BAYGARAahmetbaykara33@hotmail.com:

mersinin sorunları Tarsus a benzemez SEÇİLİRSENİZ BELEDİYEYİ NE KADAR BORÇLA DEVİR ALACAĞINI BİLİYOR MUSUN İKDİDAR IN DESTEĞİNİ ALMADAN NE KADAR BAŞARILI OLACAKSINIZ....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title