Haberler

Kobani'ye Ağır Silahlı 200 Peşmerge Gidiyor

Güncelleme:

Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 peşmerge gönderilecek. Peşmerge, Silopi-Nusaybin ve Suruç güzergahından Kobani'ye geçecek.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu, Kobani'ye peşmerge gönderilmesine ilişkin kararı oybirliğiyle onayladı. Kobani'ye ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin gönderileceği bildirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani'ye geçişine yardımcı olacaklarını açıklamıştı.

"SİLOPİ - NUSAYBİN VE SURUÇ GÜZERGAHINDAN KOBANİ'YE GEÇECEKLER"

IKBY Parlamentosu'nun kapalı oturumuna katılan Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oturumda, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin Kobani'ye gönderileceğini söyledi. Bakan, Peşmergenin Silopi- Nusaybin ve Suruç güzergahından Kobani'ye geçeceğini belirtti." dedi.

"1960'TAN SONRA İLK DEFA..."

Bakan Kadir'in, "Barzani'nin talebi ve Türkiye'nin desteğiyle Peşmerge Suriye'ye gidiyor. Suriyeli Kürt partileri, daha çok ağır silah istiyor. Halkımızın isteği üzerine Peşmergeyi bölgeye gönderiyoruz" dediğini aktaran Maruf, "Irak'ta 1960'tan sonra ilk defa asker ülke dışına çıkıyor. Bu da Peşmergeye nasip oldu" ifadelerini kullandı.

GÖNDERİLECEK PEŞMERGELER SURİYELİ DEĞİL

KDP Meclis Grup Başkanı Ümit Hoşnav ise, Kobani'ye gidecek peşmergelerin Suriyeli peşmergeler olmadığını söyledi.

Kobani'ye gidecek peşmergelerin, daha çok Duhok bölgesinden seçilmesi bekleniyor. Özel eğitim alan ve bölgede IŞİD'e karşı başarılar elde eden Zerevani (Özel Kuvvetler) birlikleri bünyesindeki peşmergelerin, Kobani'ye gönderileceği belirtiliyor.

Öte yandan, Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cabbar Yaver, hükümetin resmi sitesinden yaptığı açıklamada, "Irak Anayasası'nın 121. Maddesi'nin 5. Fıkrası'na göre Peşmerge Güçleri, Irak savunma sisteminin bir parçasıdır. Ancak Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı değildir. Peşmerge, sadece Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani'nin emriyle hareket eder. Bu mesele şu ana kadar Bağdat ile Erbil yönetimi arasında netliğe kavuşturulmadı. Yeni Irak Hükümeti'nin bu sorunu da çözüme kavuşturacağına inanıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nusaybin Silopi Kobani Irak Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç?
500

Yorumlar (143)

Adnan:

türkiye kapıları açmasaydı Barzani size petrol satmazdı zırnık koklardınız arabalarınız garajlarınızda çürürdü şehirler arası yolculuğu katırla yapardınız. muhtaçsınız sayın türk milleti kürtlere muhtaçsınız.

20
63
yanıtYanıtla
CİNO:

GİDİŞİNİZ OLUR DÖNÜŞÜNÜZ OLMAZ İNŞŞŞALLAH.

53
25
yanıtYanıtla
kurdooo:

allah kürdün birlik beraberliğini bozmasın. HER BİJİ BREZ BARZANİ. . .

31
41
yanıtYanıtla
atif:

isida yardim eden yok ama hala sizi puskurtuyor bu savas gercekten teke tek olsaydi kurdistan diye birsey kalmazdi 1 hafta icinde duserdi

59
6
yanıtYanıtla
VIZZZZ:

PEŞMERGENİN AĞIR TOPLARI YARDIMA KOŞMUŞLAR :D

50
12
yanıtYanıtla
lpgli:

200 tanede ceset torbası yollayın abi

42
15
yanıtYanıtla
atif:

bosverin pesmergeyi unutmayin hala otobus dolu pkk yolda :) haftaya ordalarmis yolda iki sefer teker patlamis hayy aksilige bakin. . . .

50
7
yanıtYanıtla
atif:

isid 200 kurban satin almis duyan varmi?

42
14
yanıtYanıtla
asdasdas:

kesilecek kafa gidiyo :) saflar

23
29
yanıtYanıtla
korkusuz korkaklar:

Öldür onu kemal abi. . Öldüreem Parçala onu kemal abi . . Parçalıycamm

39
8
yanıtYanıtla
Tüm 143 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title