Haberler

Kobani Savaşının Kaderi Zorava Tepesi'ne Bağlı

Güncelleme:

IŞİD ile YPG arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Kobani'de "0" noktasındaki Zorava Tepesi, stratejik konumu nedeniyle büyük bir öneme sahip.

Türkiye'ye "0" noktasındaki Zorava Tepesi, Kobani'nin 'kaderi' haline geldi. Stratejik tepe, kenti savunan YPG'nin elinde, IŞİD ise karşı köylerden ağır silahlarla bu tepeye saldırıyor. Tepe düşerse Kobani de düşecek.

SAVAŞ ÇIPLAK GÖZLE İZLENEBİLİYOR

Zorava Tepesi’ne sınırı bulunan Karaca Köyü’nden, IŞİD ile YPG güçlerinin savaşı çıplak gözle izlenebiliyor. IŞİD, Zorava Tepesi’nin tam karşısında bulunan Aşağı Sıftık ile Yukarı Sıftık köylerini ele geçirdi. Tepeyi almak için de ağır silahlarla saldırıyor. YPG’liler ‘Doçka’larla karşılık veriyor. Stratejik tepe düşerse, IŞİD’in Kobani’yi ele geçirmesi an meselesi. IŞİD’den çoluk çocuk kaçan Kobanililer ise tarlalarda, çadırlarda yaşam savaşı veriyor. Bir çadırda en az 200 kişi kalıyor.

KOBANİLİLER İNSANLIK DRAMI YAŞIYOR

Radikal'in haberine göre; Kobani sınırında olan Suruç’un Karaca köyünde IŞİD saldırısından kaçan Kobanililer tam bir insanlık dramı yaşıyor. Köyün her evinde en az 3 Kobanili aile misafir edilirken, yer bulamayan Kobanililer tarlalarda ve çadırlarda yatıyor. Bir çadırda en az 200 kişinin kaldığı Karaca köyünde bulunan yaşlı, çocuk ve kadınlardan oluşan Kobanililer hastalık ve açlıkla mücadele ederken, köyün tam karşısındaki Zorava Tepesi’nde YPG güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD’ten kaçan Kobanililer sınıra gidip gün boyu çatışmaları dürbünle takip ediyor.

DOÇKALI SAVAŞ

YPG ve IŞİD arasında yaşanan çatışma seslerinin duyulduğu Karaca köyünün hem IŞİD’in elinde bulunan Sıftık köyüne hem de YPG elinde bulunan Zorava Tepesi’ne sınırı bulunmakta. YPG ve IŞİD arasında yaşanan çatışmalar Karaca köyünden görülebiliyor. Akşam saatlerinde Türk uçakları gecenin ilerleyen saatlerine kadar sınırda devriye gezerken, gündüz YPG güçleri ile IŞİD arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. Toplarla YPG güçlerine saldıran IŞİD’in hedefinde ise son derece stratejik bir öneme sahip Zorava Tepesi bulunuyor. Zorava Tepesi’nin tam karşısında bulunan Aşağı Sıftık ile Yukarı Sıftık köylerini ele geçiren IŞİD, Zorava Tepesi’ndeki YPG güçlerine ağır silahlarla saldırıyor. YPG güçleri ise IŞİD’in saldırına ‘Doçka’larla karşılık veriyor. Stratejik öneme sahip Zorava Tepesi IŞİD’in eline geçtiği takdirde IŞİD Kobani’yi ele geçirmek için ciddi bir avantaj elde edebilecek.

"ZORAVA TEPESİ KOBANİ'NİN EN ÖNEMLİ BÖLGESİ"

IŞİD’in elinde bulunan Sıftık köyünden kaçarak Suruç’a gelen Kobanililer de YPG ve IŞİD arasında geçen çatışmaları takip etmek için sınıra geliyor. 6 gün önce Suruç’a geldiklerini söyleyen Muhammed Şeğo şöyle devam ediyor: “Zorava Tepesi şu anda stratejik olarak Kobani’nin en önemli bölgesi. IŞİD bu tepeyi alırsa direk Kobani’ye saldırma fırsatı yakalayacak. Bizler her gün bu bölgeye gelip çatışmaları yakından takip ediyoruz.”

1 EV 40 KİŞİ

IŞİD’in eline geçen Kobani’nin Zerik köyünden kaçarak Türkiye gelen Muhammed Abdu tam 9 aydır yollarda olduğunu söylüyor. 9 ay önce Halep’ten kaçıp önce Kobani’nin Mımıç köyüne yerleşen Muhammed Abdu, IŞİD ile ilk karşılaşmasını ise şöyle anlatıyor: “IŞİD bir gece ansızın Mımıç’a girdi. Evdeki silahlarımıza el koydular. Tam 18 gün boyunca IŞİD’in elinde esir kaldım. Ben böyle bir zulüm görmedim. IŞİD ile El Nusra birbiriyle çatışınca ailemle beraber kaçıp Zerik köyüne yerleştim. Ancak IŞİD oraya da saldırınca Zerik’ten Türkiye’ye geldim. Tam 40 kişi 1 evde yaşıyoruz. Kardeşim şu anda IŞİD’in elinde esir durumda. Kendisinden haber alamıyoruz.”

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Kobani Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (71)

zaza:

İŞİD destekleyenlere sesleniyorum. İŞİD inşaallah sizin yaşadığınız yerleri alır. Ve karı-kızlarınızı da pazarlarda satar. amin!

23
18
yanıtYanıtla
Tc:

Bu ne biçim dua Allah senin belanı versin bizmi ışidi destekliyoruz sadece PKK ile birbirlerini yemesini istiyoruz okadar

yanıt0
yanıt0
HAMZA:

AMIN

yanıt0
yanıt0
ironi bu olsa gerek:

işidi desteklemiyoruz. teröre destek verenlerin terör kurbanı olmasını konusuyoruz. ne kadar ironik.

yanıt0
yanıt0
memo:

amin

yanıt0
yanıt0
Osman:

kürtler artık kabul edin sizden asker felan olmaz. Ulan almanyadan silah nasıl kullanılır diye eğitim aldınız utanın. yetmedi gerekli silahlarımız yok dediniz almanya gönderdi onuda ışide kaptırdınız. ne çabuk unuttunuz ışidin erbile girmesine 40km kaldığını. can düşmanınız türkiyeden bile yardım istediniz. . kabul edin sizler bir zavallısınız. siz sanıyormusunuz ki kürdistanı kurduğunuzda yönetebileceğinizi daha ışidle tek başınıza mucadele edemiyorsunuz. gördük peşmergelerinizin ışidten nasıl kaçtığını. siz kürdistanı kursanız bile yönetemezsiniz ne hava kuvvetleriniz var ne savunma nede deniz kuvvetleriniz. o yüzden akıllı olun adam gibi yaşayın türkiyede. siz yine türklere dua edin suriyeden kaçan kürtleri aldıkları için. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

19
18
yanıtYanıtla
VEDAT:

SEN TÜRK FABRİKASINDANMI ÇIKTIN EĞER SENİ BU FABRİKADAN ÇIKAN BİR MAL OLARAK BANA SATMAYA GETİRSELERDİ BOZUK MAL DİYE GERİ İADE EDERDİM

yanıt0
yanıt0
kadir:

sen var ol evlat yaşa ve gör :))

yanıt0
yanıt0
Kahraman:

kürtler ortadoguda oldugu müddetce emperyalist ve siyonist güclerin oyuncagi olacaklar bu yüzden isid bunlarin hepsini bu bölgeden temizleyecek yoksa ortadoguya baris gelmez , sehitlerimizin kanlari yerde kalmayacak bunun cezasini cekeceksiniz kürtler hadi simdi iki parmaginizi gösterin zafer isareti yapin görelim

12
24
yanıtYanıtla
zaza:

İŞİD de son teknoloji silahlar var, ama namus yok. YPG de silah yok, ama namus var. . O yüzden, heryerde Kürtlere yenildi. .

15
19
yanıtYanıtla
Tüm 71 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title