Haberler

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Talat Rum Kesiminde Saldırıya Uğradı

Güncelleme:

KKTC 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Limasol bölgesinde katıldığı konferansta meşaleli saldırıya uğradı.

KIBRIS Rum kesiminde aşırı ırkçı Elam örgütü bu akşam konferans vermek üzere Limasol kentine gelen KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a meşale atarak saldırdı.

YARA ALMADAN KURTULDU

Portakal ve yumurta yağmuruna tutulan Talat saldırıdan yara almadan kurtulurken bir Kıbrıslı Türk gazeteci hafif yaralandı. Konferans salonunda büyük panik yaşanırken, izleyiciler arasında bulunan ABD'nin Lefkoşa Büyükelçisi John Koenig korumalarının yardımıyla olay yerinden çıkarıldı.

BASKIN DÜZENLEDİLER

Talat ve beraberindekilere saldırı Limasol Belediyesi kültür merkezinin Panos Solomonides konferans salonunda gerçekleşti. Yüze yakın Elam mensubu, Limasol Teknik Üniversitesi ve AB temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği Kıbrıs çözüm süreciyle ilgili konferansta, konuşmalar devam ederken ön ve arka kapıdan girerek baskın düzenledi.

POLİS GÖZ YAŞARTICI KULLANDI

Saldırganlar, Talat'ı önce yumurta ve portakal yağmuruna tuttu ardından yanıcı madde attı. Konferans salonunun pencerelerini de kıran saldırganlar ile izleyiciler arasında arbede yaşandı. Olay yerine gelen polis ekipleri, saldırgan grubu göz yaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Talat ve beraberindekiler daha sonra polis koruması altında KKTC'ye geçti. Mehmet Ali Talat ile açıklamasında Rum polisinin olayları engellemek için çok yetersiz kaldığını söyledi.

RUM LİDER ÖZÜR DİLEDİ

Saldırının duyulmasının ardından Rum lider Nikos Anastasiadis Talat'ı arayarak özür diledi. Rum sözcüsü Hristos Stilyanidis de yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınayarak, "Hepimizi utandıran buna benzer olayların bir daha olmasına izin vermeyeceğiz" dedi. Saldırıyı gerçekleştiren Elam örgütü ise, olayın sembolik bir eylem olduğunu ileri sürdü.

ALTIN ŞAFAK'IN KIBRIS KOLU

Elam örgütü, Yunanistan'da parlamentoya girmeyi başaran aşırı ırkçı Altın Şafak örgütünün Kıbrıs kolu. Türk ve yabancı düşmanlığıyla tanınan örgüt özellikle Rum gençler arasında taraftar buluyor. Örgütün, Rum kesiminde dağlık arazide eğitim kampları oluşturduğu biliniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kıbrıs Rum Kesimi Mehmet Ali Talat Limasol Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

BENİM FİKRİM BUmustafagungor_07@hotmail.com:

GÖRELELİ gerçeği görele'den bile görmüş.Kıbrıs en iyisi ingilizlere geri verilmelidir:)))) Gerçek söylüyorum.Ancak bütçemizden her yıl para veriyoruz.Zarar.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title