Haberler

Kısmi Ev Hapsindeki Berlusconi, Putin ile Görüşmek İçin Mahkemeden Özel İzin Aldı

Vergi kaçırmaktan aldığı cezadan dolayı Milano'daki villasında kısmen ev hapsinde tutulan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, kadim dostu Putin ile görüşebilmek için mahkemeden özel izin aldı.

Vergi kaçırmaktan aldığı cezadan dolayı Milano'daki villasında kısmen ev hapsinde tutulan İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi, kadim dostu Putin ile görüşebilmek için mahkemeden özel izin aldı. Berlusconi'nin, Ukrayna meselesi konusunda Putin ile Batılı liderler arasında bir 'barış elçisi' olmaya çalıştığı öne sürüldü.

Sahibi olduğu Mediaset medya grubunda vergi kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle hem kısmi ev hapsi hem de bir huzurevinde sosyal hizmette bulunmaya mahkum edilen Silvio Berlusconi, dün gece Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'i ağırladı. Avrupa- Asya Zirvesi (ASEM) için Milano'ya gelen Putin, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun 53 lidere verdiği akşam yemeği davetinin ardından Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile kaldığı otelde görüştü. Buradan beklenenden erken ayrılan Putin, kendisi için özel akşam yemeği hazırlattıran Berlusconi'nin evine geçti. Berlusconi, "Eski bir dostun, zor günler geçiren Berlusconi'yle dayanışması" olarak yorumlanan bu özel ziyaret için Gözetim Mahkemesi'nden izin aldı. Zira, ikametgahının bulunduğu Villa Arcore'den gece saat 23.00'dan sabah saat 06.00'da kadar çıkması yasaklanan 78 yaşındaki Berlusconi, Putin'i Milano'nun merkezindeki Via Rovani'deki eski konutunda kabul etti. Buna neden olarak ise Villa Arcore'nin şehrin merkezine uzak olması ve Rus liderin oraya gidecek kadar vaktinin olmaması gösterildi. Putin'in gelmesinin ardından ise Berlusconi'nin çocukları Marina, Piersilvio, Eleonora ve Barbara Berlusconi'nin buradan ayrıldıkları belirtildi.

UKRAYNA MESELESİ İÇİN BARIŞ ELÇİSİ

İtalyan İl Mattinale gazetesi Berlusconi'nin, Ukrayna meselesinde yaşanan gerilime son vermek için İtalya da dahil Batılı liderler ve Putin arasında bir barış müzakerecisi görevi görmeye çalıştığını ortaya attı. Berlusconi'nin dünya barışı ile İtalya lehine ticaret anlaşmalarını yoğunlaştırmak için çabaladığını öne süren gazete, "Bu zor bir görev, ama bunu Berlusconi yapamazsa kimse yapamaz" ifadelerini kullandı. Her fırsatta Putin'le bir araya gelen Berlusconi, yakın arkadaşının doğum günü partilerinde de boy göstermişti. İki liderin dostluğunun ürünü olarak, İtalya-Rusya ilişkileri son derece ileriye taşınmış, özellikle enerji başta olmak üzere çok önemli ikili anlaşmalar imzalanmıştı.

PUTİN HER YERE GEÇ KALIYOR, BÜYÜK GAF YAPIYOR

Öte yandan, her yere geç kalmasıyla bilinen Putin, Cumhurbaşkanı Napolitano'nun davetine de bir saati aşkın bir süre geç katıldı. Putin, Napolitano ve ondan sonra Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un konuşmalarını bitirmelerinin ardından yemeğe iştirak etti. İtalyan basını, Rus liderin bu hareketini 'büyük gaf' olarak niteledi. Nitekim Putin, geçen yıl Kasım ayında Vatikan'da ziyaret ettiği Papa Francesco'yu da 50 dakika bekletmişti. Putin, yine aynı ay içerisinde Seul'e yaptığı ziyaret sırasında Uzak Doğu sporcularıyla sohbete dalarak Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye'yi de 30 dakika bekletmişti. Karşılaştığı bir motosikletçi arkadaşıyla daldığı sohbet nedeniyle Putin, 2012'de Kırım'da doğal gaz görüşmeleri için Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'le görüşmeye de dört saat geç gitmişti. Eski eşi Ludmila Şkrebneva da evlenmeden önce Putin'in kendisini hep beklettiğini söylemişti. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silvio Berlusconi Vladimir Putin Milano İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title