Haberler

BDP'li Kışanak'tan Hükümete Yaylım Ateşi

Güncelleme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, KCK operasyonları ve Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kışanak, BDP Batman Milletvekileri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız ve MYK üyesi Mehdi Perinçek ile birlikte BDP Nusaybin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile de bir araya gelen Kışanak, son operasyonlarla asıl amacının toplumsal barışa yönelik çalışmalarını ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Kışanak, "Bizler halkımızın sorunlarını çözmek için daha çok çalışacağız. Halkımızın toplumsal sorunlarını, sıkıntılarını birbiriyle konuşarak yan yana gelerek birbirini anlamaya çalışarak toplumsal barışı tesis etmesi için bundan sonra daha özverili daha güçlü bir çalışma yürüteceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki, toplumsal barışı sağlamadan hiçbir barışı sağlamak mümkün değildir. Kürt halkı kendi içinde barışık olursa, birbirine saygı gösterirse, birbirinin haklarına saygılı olursa, birbirinin hukukunu tanırsa, birlik olursa, ulusal birliğini sağlarsa; barışı da sağlamak o kadar kolay olacaktır. Onun için biz halkımızın kendi iç barışını, kendi toplumsal barışını her şeyden daha önemli görüyoruz. Bu halkın önderleri var, kanaat önderleri var, partimiz var herkes yan yana gelecek yaşanan sorun ve sıkıntıların çözülmesi için bundan sonrada çaba sarf edecek. AKP hükümeti bunu suç olarak gösterebilir ancak bu suç değildir. Bu halka hizmettir. Bu toplumsal barışa hizmettir. Bu kutsal bir çalışmadır çok değerli bir çalışmadır takdir edilmesi gereken bir çalışmadır" şeklinde konuştu.

Konuşmasının bir bölümünü Suriye'de yaşanan gelişmelere ayıran Kışanak, Kürtlerin, Suriye'deki Kürt kardeşlerine sahip çıkmasını istedi. Kışanak, "Bizler Suriye'de Demokratik yeni bir rejimin kurulması için daha çok siyasi bir çabayı ortaya koymalıyız. Rojava'daki haklımızın yürüttüğü mücadeleye daha fazla destek olmalıyız. Rojova'daki mücadelenin halkımızın ortaya koyduğu özgürlük imkanlarını, özerklik imkanını daha çok sahiplenmeliyiz. Orada yaşanacak har hangi bir sorun karşısında anında tepkimizi ortaya koymalı, burada da direnişi yükseltmeliyiz. Bizim Rojava'daki halkımıza yapabileceğimiz en büyük destek budur" dedi.

Kışanak daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nusaybin Batman Mardin Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title