Haberler

Kırşehirli Mobilyacılar Kümelenme Modeliyle Büyüyecek

Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen, Kırşehir TSO tarafından hazırlanan 700 bin dolarlık proje onaylandığını ve mobilyacı esnafının ihracatını geliştirme adına önemli bir adım atıldığını söyledi.

Kırşehir TSO Başkanı Müfit Göçen'in talimatı ile hazırlatılan 700 bin dolarlık 'Kırşehir TSO bünyesinde oluşturulan mobilya firmalarının kümelenme mantığı ile ihracata yönlendirilmeleri' projesi, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Kırşehir'de mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracata yönlenmeleri ve ihracat artırmaları için hazırlanan proje kapsamında eğitimler devam ederken, 24 firmanın katıldığı proje kapsamında TSO salonunda eğitimler aralıksız devam ediyor.

Konusunda uzman öğretim elemanlarınca verilen eğitimlere katılan sektör temsilcilerine, son derece önemli bilgiler aktarılıyor.

Projeye dahil olan sektör temsilcilerine yönelik ziyaretler, proje kapsamında gerçekleştirilirken; TSO Başkanı Müfit Göçen ve beraberindeki proje koordinatörleri ile Öğretim Görevlisi Fedai Uzun tarafından ilk olarak Eraslan Yapı Market ziyaret edildi. Ziyarette Şuayip Eraslan ile istişare yapan proje heyeti, eğitimlere katılımın önemine dikkat çektiler. Eraslan, projenin son derece başarılı ve önemli olduğunu belirterek, "Kırşehir için son derece büyük bir şans. Üretim yapan mobilyacıların bu fırsatı kaçırmamasını temenni ediyorum. TSO'nun böylesine önemli bir projenin altına imza atması bizi hassaten mutlu etti." dedi.

Eraslan Yapı Market ziyaretinin ardından Zirve Mobilya'yı ziyaret eden Başkan Göçen ve proje heyeti, Çağrı Akpınar ile istiare yaparak, proje hakkında detaylı bilgi aktarıp, eğitimlere katılmaları konusunda ki çağrılarını yinelediler.

Başkan Göçen, ziyaretlerin önümüzdeki haftalarda devam edeceğini belirterek, projeye katılan tüm sektör temsilcilerine ulaşacaklarını ve onları ziyaret edip; projenin uygulanabilirliğini etkin hale getireceklerini sözlerine ekledi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhracat Genel Müdürlüğü Ekonomi Bakanlığı Müfit Göçen Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title