Haberler

Kırkpınar'da Finalin Adı Recep Kara, Mehmet Yeşil -1

Kırkpınar'da finalin adı Recep Kara, Mehmet Yeşil

Bakan Akif Çağatay Kılıç Monaco'nun yeni talepleri var

Edirne'de 655'nci tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yarı final mücadelesine Recep Kara rakibi Şaban Yılmaz'ı, Mehmet Yeşil Yeşil ise favar pehlivanlardan Ali Gürbüz'ü yenerek finale çıktı. Altın kemeri alabilmek için Recep Kara ve Mehmet Yeşil Yeşil finalde mücadele edecekler.

AĞALIK YENİDEN SELİM'İN

Yarı final karşılaşmasının ardından düzenlenen ağalık ihalesini daha önce 5'i üst üste 7 kez kazanan işadamı Seyfettin Selim, 400 bin lira ve Şehit Ailelerine Derneği'ne vermek üzere 100 bin lira bağışla 8'nci kez kazanarak yeniden Kırkpınar'a ağa oldu. Dört yıl üst üste ağalık yaptığı için altın kemerin edebi sahibi olan Selim, bu kazandığı ihaleyle de ikinci altın kemerin ebedi sahibi oldu.

Sarayiçi'ne gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yarı final güreşlerini Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile birlikte izledi. Ağalık ihalesinin ardından konuşan Bakan Kılıç, güreşlerin yapılacağı Er Meydanı stadyumunun önümüzdeki yıl yenileceğini söyledi. Bakan Kılıç ardından gazetecilere yaptığı açıklamada askeri darbe girimini hatırlatarak şunlar söyledi

Türkiye'de sportif faaliyetleri sekteye uğramadan hiçbir olumsuzluk olmadan devam ettiğinin en büyük göstergesi ortaya koyuyoruz. Bu sabah ki kıtalar arası yarışma, uluslar arası bir yarışma. Geleneksel anlamdaki en önemli spor müsabakalarından biri de Kırkpınar güreşleri. Medeniyetimizin, inancımızın geçmişinden gelen ve geleceğe taşıyacağımız usul ve adaplarımızdan birisi. Buradaki fiziksel anlamdaki alanı da hem yerel yönetimler ve bakanlık olarak çalışıyoruz. Bu anlamda önümüzdeki seneye yetiştirmek amacıyla Er Meydanı'na yakışır bir şekilde burayı ihya edeceğiz. Tabi Er Meydanı demişken şunu hatırlatmakta fayda var. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı, Başbakanımızın davetiyle meydanlarda olan e demokrasi isteyen tüm vatandaşlara teşekkür ederim. Orası da bir anlamda günümüzün Er Meydanı ama orada erkek, kadın, genç, yaşlı tüm milletimiz bir arada. Demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. Farklı siyasi görüşte olan insanların bir araya gelerek bir arada durdukları bir demokrasi nöbeti. CHP'nin Taksim'deki mitingine de partimizden katılım olacak. Hepimiz hep beraber tüm dünyaya demokrasi dersini verdik. Bu aziz millet bir olarak, Cumhurbaşkanı, hükümeti ve tüm siyasi partileriyle bir demokrasi dersi vermiştir. Türk basını 15 Temmuz gecesi ve sonrası çok önemli bir sınav verdi. Bu sınavı başarı ile verdi

MONACO'NUN YENİ TALEPLERİ VAR

Gazetecilerin sorusu üzerine askeri darbe girişimi nedeniyle uluslar arası müsabakalarda hiçbir sıkıntı olmadığını kaydeden Bakan Kılıç, Aynen devam ediyor ancak Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi için Monaco ile bir maç oynayacak. Burada Monaco takımının bazı garantiler istediğini biliyoruz. Biz o garantileri verdik. Ancak Monaco takımının bazı başka talepleri olduğunu duyduk. Uluslar arası spor camiasına şunu hatırlatmak istiyorum. Euro 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Fransa'daki olağanüstü hal yönetimi altında oynandı. Fransa'da sokaklarda ağır silahlarla güvenlik görevlileri varken oynandı. Biz, tüm dünyada olduğu gibi teröre karşı destek olduk. Şimdi bizde aynısını tüm dünyadan bekleme hakkına sahibiz. Teröre karşı, unutmayalım ki Türkiye'deki girişimi yapanlar asker üniformasını üzerine giymiş teröristlerdir. Onlar silahlı kuvvetleri temsil etmiyor. Onlar FETÖ terör örgütünün üyeleri ve onları ayıklamak üzere biz OHAL ilan ettik. OHAL devletin kendi içindekini temizlemek için yaptığıdır, asla milletine yaptığı bir şey değildir şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yeşil Recep Kara Kırkpınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
title