Haberler

Kırıkkale Oğuz Kağan Köksal Baraj İsterse Yüzde 50 Olsun

Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, nöbetçi vekil uygulaması kapsamında teşkilat binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim barajı tartışmalarıyla ilgili olarak, 'birilerinin sel önünde kütük kapmaya çalıştığını' savunan Köksal; Baraj isterse yüzde 50 olsun. Bizim için fark etmiyor, biz hepsini alıp geçtiğimiz için önemli değil. Bu suni bir tartışmadır. AK Parti 2023 vizyonunu hazırlamıştır, bu vizyonda zaten kendimizi iktidar olarak görüyoruz diye konuştu.

AK Partili Köksal sözlerini şöyle sürdürdü; Meclis'in gündeminde uluslararası sözleşmeler görüşülüyor. Yine gündem olacak benim komisyonumdan çıkan milli mayın merkezinin kurulmasına dair 120 maddelik bir kanun geçecek. Bu arada herkesin merak ettiği bedelli askerlik meselesi var. İnşallah o da Pazartesi günü komisyondan geçirip Salı günü de meclise girecek ve kanunlaşacak. Aslında bedelli askerlik diye dikkat etti herkes, burada ikinci ana maddeyi de herkes gözden kaçırdı. İşsiz insanlara iş imkanı sağlayacak önemli bir kanun gelecek. Nedir bu Sözleşmeli er ve erbaş. Eskiden sözleşmeli er ve erbaşlar askerliğini bitirdikten sonra müracaatı halinde alınıyordu. Şimdi Salı günü kanunlaşacağını düşündüğümüz bu teklifle artık ikiye bölündü. Birincisi ilköğretim mezunları yine eskisi gibi askerliğini yaptıktan sonra er ve erbaş olarak devam edecek. Ancak lise ve üzeri mezuniyeti olanlar müracaat ettiği zaman askerliğini yapmadan gelip müracaat edip, sözleşmeli er ve erbaş olabilecek. İşsiz gençlerimiz için önemli bir imkandır. Bu imkanın değerlendirilmesi lazım. Bunun şartlarını zaman zaman TSK ilan edecek.

SEÇİM BARAJI VATANDAŞI HİÇ İLGİLENDİRMEZ

Seçim barajı tartışmalarıyla ilgili konuşan Köksal, birilerinin sel önünden kütük kapmaya çalıştığını söyledi. Türkiye'nin bu tür suni tartışmalara ihtiyacının olmadığını savunan Köksal şunları kaydetti; Türkiye'de bir tartışma varsa o vatandaşın da gündeminde olmalı. Tartışma vatandaşın gündemidir. Yüzde 10'luk baraj tartışmasına gelince, böyle bir şey vatandaşı hiç ilgilendirmez. Yüzde 10 deseler ne olacak. Kırıkkale için farklı deseniz, biz burada 3-0 yapmışız, baraj isterse yüzde 50 olsun. Bizim için fark etmiyor, biz hepsini alıp geçtiğimiz için önemli değil. Ama böyle bir tartışma yok. Bu suni bir tartışmadır. Birileri bunu yaratıp aradan bir laf vardır 'sel önünden kütük kapmak' diye. Ona çalışıyor ama boşuna çalışmasınlar. Az önce söylediğim gibi vatandaşımız yapılan hizmetleri takdir ediyor. Buralara vatandaşımızla kol kola mücadele ederek geldik. Bunlar tamamen suni gündem yaratmaktır. Birileri bundan menfaat umuyorsa hiç ummasınlar ve şunu bilsinler ki; Ak Parti 2023 vizyonunu hazırlamıştır, bu vizyonda zaten kendimizi iktidar olarak görüyoruz. Kendimizi yenileyip oyumuzu artırmak peşindeyiz. İkinci vizyonumuz da 2071 vizyonudur. Bizi sandıkta yenemeyeceğini anlayanlar bu tür kötü olaylara, birileriyle de işbirliği yaparak gelmesinler. Vatandaş tarafından bu asla ve asla tasvip edilmiyor. Türkiye'de böyle bir tartışmaya ihtiyaç yok.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title