Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na Tebrik Telefonu

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, kurtarılan rehinelere "Özgürlüğe ve ülkenize hoş geldiniz" dedi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nu da arayarak tebrik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Kardeşlerime, vatandaşlarımıza 'özgürlüğe, vatanınıza hoş geldiniz' diyorum" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, konsolosluk görevlilerinin IŞİD terör örgütünün elinde 101 gün rehin kaldıktan sonra kurtarıldığını anımsattı. Açıklamasında, "Kardeşlerime, vatandaşlarımıza 'özgürlüğe, vatanınıza hoş geldiniz' diyorum" ifadelerine yer veren Kılıçdaroğlu, rehinelerin kayıpsız ve sağlıklı kurtarılmış olmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vatanımızın özgür topraklarına, ailelerine, yakınlarına ve özgürlüklerine kavuşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun, aileleriyle milletimize de gözünüz aydın diyor, kurtarma operasyonunun düşünülmesi, planlanması, uygulanması ve tam istediğimiz gibi sonuçlandırılmasında payı, katkısı, emeği olan herkese teşekkür ediyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum"

DAVUTOĞLU'NU ARADI

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu arayıp rehinelerin kurtarılması nedeniyle kutladığı öğrenildi.
CHP'den yapılan açıklamada, Davutoğlu'nu telefonla arayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "49 vatandaşımızın IŞİD terör örgütünün elinden sağ salim kurtarılmasından büyük memnuniyet duydum, geçmiş olsun ve kutlarım" dediği belirtildi.

Davutoğlu'nun da böyle zamanlarda gösterilen birlik ve duyarlılığın önemine dikkat çekerek Kılıçdaroğlu'na teşekkür ettiği kaydedildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu Ahmet Davutoğlu Irak Işid Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title