Haberler

Kestane Toplarken Ayı Saldırdı, 17 Saat Sonra Bulundu

Güncelleme:

Bolu'da, ormanda kestane toplarken ayının saldırısına uğrayan 43 yaşındaki Şeref Öztürk cep telefonu ile yardım istedi ve sabaha kadar ormanda arandı. Montu ile kalçasındaki yaraya tampon yapan, yanındaki bir şişe su ve bir paket bisküvi ile açlığını bastıran Öztürk, 17 saat sonra bulundu.

AYI SAĞ KALÇASINDAN ISIRDI

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda memur olarak görev yapan Şeref Öztürk, dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle kestane toplamak için Bolu Dağı'na gitti. Polisevi Mevkii'nden ormana giren Şeref Öztürk, kestane topladıktan sonra yola doğru yürürken ayının saldırısına uğradı. Sağ kalçasından ayının ısırması sonucu yaralanan Şeref Öztürk, hayvandan kurtulmak için kendisini bayırdan aşağı bıraktı. Ayıdan kurtulan Şeref Öztürk, yaşadığı korku ile bir süre ormanın içerisinde koştu.

EŞİNİ ARAYIP, "BANA AYI SALDIRDI" DEDİ

Yaralı olduğu için fazla yürüyemeyen Şeref Öztürk, montu ile sağ kalçasının üzerine tampon yaptı. Bir süre sonra kendine gelen Şeref Öztürk, saat 15.30 sıralarında eşini arayarak, "Bana ayı saldırdı. Ormandayım, zor bir yerde olduğum için beni bulamazlar, jandarmaya haber ver" dedi.

Şeref Öztürk'ün eşinin jandarmayı araması üzerine Bolu ve Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, UMKE, Düzce Arama ve Kurtarma Ekibi, jandarma, 112 Acil, Düzce Off Road Kulübü ve vatandaşlar arama çalışmalarına başladı.

KURTARMA EKİPLERİ BULAMADI

Arama kurtarma ekipleri cep telefonu ile görüştükleri Şeref Öztürk'ten siren sesini duyup duymadığını, araçların ışıklarını görüp görmediğini sordu. Şeref Öztürk sesleri ve ışıkları görmediğini söyledi. Bunun üzerine tabancayla ateş edildi ve silah sesini duyup duymadığı soruldu. Şeref Öztürk'ün silah sesini de duymadığını söylemesi üzerine tüm ekipler Bolu Dağı'nda dağılarak arama çalışmalarına devam etti.

Şeref Öztürk'ten cep telefonundan yerini tespit edebilmesi için mesaj atması istenildi. Ancak, Şeref Öztürk'ün cep telefonuna gelen koordinatların bulunduğu yerde yapılan aramalara rağmen bulunamadı. Şeref Öztürk'ün cep telefonu şarjının 21.30 sıralarında bitmesiyle ekipler koordinatların verildiği bölgeler üzerinde sabaha kadar arama çalışması yaptı.

Üzerinde bir paket bisküvi ile bir şişe suyu bulunan Şeref Öztürk, TEM otoyolundan gelen sesleri takip etmeye karar verdi. Yaralanması nedeniyle Şeref Öztürk sabaha kadar güçlükle yürüdü. Bolu Dağı geçişinde TEM otoyoluna ulaşan Şeref Öztürk burada otururken,Darıyeri Hasanbey Köyü'nden traktörle gelen Hicran Altıner tarafından bulundu. Hicran Altıner cep telefonu ile jandarmayı arayıp Öztürk için yardım istedi. Bolu Dağı Jandarma Karakolu'ndan gelen ekip, 112 Acil'e durumu bildirdi. 112 Acil ekibi Şeref Öztürk'e ilk müdahalede bulunarak, Düzce Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

AYI ANSIZIN SALDIRDI

Tatil gününde kestane toplamak için ormana gittiğini söyleyen Şeref Öztürk, "Orman içinde yürürken ayı ile karşı karşıya kaldım. Ansızın homortular çıkartarak üzerime saldırdı. Yolun altına doğru takla atarak attım kendimi. Bu sırada ayı kalçamdan ısırdı. Bağırınca bıraktı beni. Çok büyük bir ayıydı" dedi.

"ÖLÜME TERK EDİLDİM"

Şeref Öztürk arama çalışmalarının yeterince yapılmadığını ileri sürerken, "Ölüme terk edildim. Bu ne biçim arama?" dedi. Kendisini arayanlara cevap verirken cep telefonunun şarjının bittiğini kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Otoyolda araç seslerini duyuyordum yavaş yavaş dere yatağından santim santim ilerleyerek açık alana çıktım. Otoyoldan geçen araçlar da beni görmüyordu. Yaklaşık 2 kilometre yol yürüdüm. Gece çok korktum sık sık 'Buradayım' diye bağırdım. Sürekli ıslık çaldım. Sabaha kadar uyumadım. Yağmur yağıyordu ıslandım, tir tir titredim. Uyumamak için sonuna kadar direndim."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi 29 Ekim Düzce Bolu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500

Yorumlar (9)

Kobani:

18 saat ayıyla neyaptın beyefendi.

5
10
yanıtYanıtla
manevra:

yaw dayıcım ne için var kestane peşinde? kestane toplayım derken kestaneyi çizdirmişsin :) neyse bunada şükür daha kötüsüde olabilirdi. . .

13
0
yanıtYanıtla
ss:

ulan millet senin üç kuruşluk zevkın yüzünden aramaya çıkmış daha ne yapsın bu ne biçi aramaymış hem otoyoldan sesleri duyuyordum diyor yerini niye tahminen bildirmedin bi daha bilmediğin dağa çıkma

6
1
yanıtYanıtla
maytap:

eeee ayılarda kestane sever, ''''geçmiş olsun''''

6
0
yanıtYanıtla
kız nuran:

kardeş geçenlerde biri ayının ağzına kolunu mu ney soktuydu, sen de sokaydın ya :=)

2
3
yanıtYanıtla
merdan baran:

git bes lira ver kestaneni ye kardesim birak ormandaki nimetleride ormanin gercek sahipleri yesin orman onlarin onlar sehre inip senin kismetine göz dikiyorlarmi??

4
0
yanıtYanıtla
serdar:

adamin olayi anlatmasida tam komedi ha . . tekerlek gibi yuvarlanirken kalcamdan isrmis :)

2
0
yanıtYanıtla
KADDAFI:

bu adam hobimdir mobimdir kendini savunuyor hol yok yumurta yok hobim abi hobimdir . . sanki bi is var gibi, merkez capraz mapraz iyi gelebilir

1
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

kestaneye 8-10 lira verip alan arkadaşlar onları da insanlar topluyor farkındaysanız. . . biraz insaf edin de sağduyulu mesajlar gönderin. . . adam yaralı ve canıyla uğraşıyor sizin yaptığınız yorumlar ise keyfe zevke kalmış. . . bu ülkede sırf geçimini sağlamak için hayatını tehlikeye atan insanlar var. . . Madende göçük altında kalanlar bilmiyor mu sanıyorsunuz güvenlik önlemlerinin alınmadığını, veya elma toplamaya gidenler bilmiyorlar mı 20 kişilik minibüse 40 kişinin binemeyeceğini. . . Yorum yaparken insanların ailelerini vs. de düşünerek yapın lütfen. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title