Haberler

Kentsel Dönüşümün Sembol Binası İçin Anlaşma Sağlandı

Güncelleme:

Kentsel dönüşümün simgesi haline gelen Fikirtepe’deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirel el sıkıştı.

İstanbul Fikirtepe’de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel ikna oldu. Hürriyet Gazetesi’nin gündeme getirdiği haberde 30 bin metrekare arsa ortasında kalan bina kentsel dönüşümün simgesi haline geldi. Bölgede 4 yıldır kentsel dönüşüm projeleri devam ederken son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek acele kamulaştırma kararı aldığını açıkladı. Bakanlığın süreci hızlandırmak için attığı adım sonrası bir araya gelen Vartaş Yapı yöneticileri ve Alaadin Demirel önceki gün akşam yüzde 50-50 üzerinden anlaşma imzaladı.

5 DAİRE ALACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alaadin Demirel ile kendilerini bir araya getirdiğini belirten Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, “Dün (4 Ağustos Pazartesi) Alaaddin Bey ile sabah saatlerinde buluştuk ve görüşmemiz akşam saat 10’a kadar sürdü. Sonunda aynı ada üzerindeki 584 hak sahibi ile aynı şartlarda yüzde 50-50 hak oranı ile anlaşma yaptık. Alaaddin bey ortalama 90 metrekareden 5 daire sahibi olacak. Yıkımı birkaç gün içinde yaparız. İmza atmayan hak sahiplerinin sorunu da kamulaştırma ile giderilecek ve yeni projemize başlayacağız” dedi.


(Alaaddin Demirel Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Barata ile el sıkıştı.)

25 aydır bölgedeki ev sahiplerini tahliye edip yeni proje için beklediklerini belirten Barata, bu süre boyunca hak sahiplerine aylık 640 bin TL kira ödediklerini kaydetti. Barata Fikirtepe’deki yeni projelerinde bin 100 konut planladıklarını kaydetti.

YIKIMLAR BAŞLADI

Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecinde terk edilen harabe binalara Suriyeli mülteciler ve evsizler yerleşmişti. Bölge halkının şikayetleri üzerinde yıkım belgelerini alan inşaat şirketleri binaları içinde yerleşim olmasını engellemek amacıyla yıkmaya başladı. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fikirtepe İstanbul Emlak Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500

Yorumlar (9)

Elif:

vah yazık oldu o bütün evlere....önce evin sahibi idiler şimdi evlerin kölesi olacaklar...

14
17
yanıtYanıtla
volkan aksoy:

bakan evleri gasp ediyor kamulaştırarak birde Müslüman olacaklar kul hakkı değil mi acaba bu

9
20
yanıtYanıtla
Ali Rıza KAHVECİalirizakahveci@hotmail.com:

Hangi kulun hakkı? Benim,senin bütün ülke vatandaşlarının devlet arazisini gasp edip sonra da bu benim hakkım diyen tüm hırsızlara!...hakkım haram olsun.

yanıt0
yanıt0
RECEP İVEDİK 20:

ADAMI TAKTİR ETMEK LAZIM HAK ARAMA TAVRI HERKESE ÖRNEK OLSUN.TEBRİKLER

23
4
yanıtYanıtla
volkan aksoy:

evet kamulaştırma ile zorla evler gasp edilecek birde Müslümanız diye geçinirler

10
13
yanıtYanıtla
kkk:

kendini bunca zaman sonra rezil etti.

5
17
yanıtYanıtla
FİKİRTEPELİ:

Bu Haberle İlgili YorumunuzuBu kadar da yüzsüzlük olmaz arkadas bizde aynı şirkete verdik arsamızı bu insanlar yüzünden calışmalar hep aksadı bundan bes on sene önce daireleri 50 ila 100 bin tl değeri vardı şimdi m2 si 6 bin tl den bahsediliyor yani dairenin fiyatı 500 bin tl maketten satıyorlar su an şirketler.Demek istediğim ne koparırsak kardır mantıgıyla hareket ediyorlar bu kadarda ac gözlülük olmaz... Yazın

4
3
yanıtYanıtla
....:

...eskiden müstakil evlerinde oturanlar simdi kapıcıya güvenlikciye temizlikciye para yetistirecek kiraci konumuna düstü senin aanliyacan üstüne üstlük o kadar milletle yasamayi ögrenecek

6
0
yanıtYanıtla
PENDİKLİİİİİ:

bes daıre fıkırtepe bolgesı nde ortama ucyuz dortyuz bın tl fıyat aralıgında ıkı mılyon lıra yapara mıllet koseyı donduyor haket yakın zamanda pendık te de kentsel donusum baslayacak metro da gelıyor yht trende var pendık tede fıyatlar ucar mutahhıtler koselık olur yakında hayırlısı ne dıyelım

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title